Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre 109 bin öğretmen açığı var. 69 bin de ücretli öğretmen olarak çalıştırılıyor. Ancak 2021 yılı için belirlenen öğretmen atama sayısı 20 bin.

500 bine yakın aday atama beklerken 20 bin atama sayısı adayların yüzde 5'lik dilimini bile kapsamıyor. Atama bekleyen öğretmenlerde ikinci bir atama istiyorlar ve en az 40 bin öğretmen atamasını da bekliyorlar.

Seslerini duyurabilmek için ise birbirinden farklı projeler düzenliyorlar. Bunlardan en sonuncusu ise kan bağışı oldu. 

Van'da ataması yapılmayan öğretmenler bir cana nefes olabilmek için kan bağışı etkinliği düzenlediler. Kayseri, Tokat, Nevşehir, Aksaray, Samsun gibi birçok illerdeki öğretmenlerde kendi illerinde bir araya gelerek kan bağışında bulundular. 

İcraat makamlarının seslerini duymasını istiyorlar.  2020 KPSS puanıyla ek 40 bin atama ile öğrencilerine kavuşmayı talep ediyorlar.

Atama bekleyen öğretmenler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da ünlü ve siyasiler adına Darüşşafaka Cemiyetine bağışta bulunmuştu.

Bağışta bulundukları kişiler; Abbas Güçlü, Ekrem Açıkel, İlber Ortaylı, Şehrazat, Mustafa Güçlü, Melek Mosso, Tan Taşçı, Hamza Aydoğdu, Selda Bağcan, Ece Ünel, Lütfi Elvan idi. 

2021 KPSS'ye 3 ay kalmışken, öğretmenlerin 2020 KPSS'den aldıkları puanlar tek yıl geçerliyken, 3 ay sonra puanlar geçerliliğini yitirecekken, yetkililer bu duruma bir çözüm bulmalıdır.

Yetkililer atama bekleyen öğretmenlere kulak vermelidir.

Ziya Selçuk'un  en son katıldığı Youtube programında dediği gibi MEB'in başvurularına kayıtsız kalınmamalıdır.

"Bize düşen onlara düşen bu hakkı teslim etmek için daha çok çalışmak. Uzun yıllar boyunca AK Parti döneminde 40 bin atama yapıldı. Bu sene salgın koşulları nedeniyle 20 bin ile sınırlı kaldı. Bunun artması noktasında arzumuz ve başvurumuz var. Bu talepler devam ediyor. Bütçe imkanları çerçevesinde ne yapılabilirse yapacağız."