Milliyet'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre: Üniversitelerde gözler yeni döneme çevrildi. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı akademik takviminin 13 Eylül itibarıyla yüz yüze başlaması beklenirken, üniversitelerin aşı olmayan öğrencilere yönelik olarak alacağı kararlar merak konusu.

Pandemi süresince üniversitelerin açılması için sosyal medya aracılığıyla gündem oluşturan gençlerin heyecanı, Türkiye'nin aşı tablosuna henüz yansımadı. 18-25 yaş grubunda yapılan aşılama çalışması, diğer yaş gruplarına göre daha geride seyrediyor. Sağlık Bakanlığı'nın ise gençlere aşı olmaları için çağrıları sürüyor.

'Sağlık içinde'

Gençlere aşı olmaları için üniversitelerden de çağrı gelmeye başladı. İstanbul Üniversitesi öğrencilerine mesaj göndererek, aşı olmalarını istedi. Rektörlük tarafından SMS yoluyla gönderilen mesajda, şu ifadelere yer verildi: "Sevgili öğrencimiz; Kovid-19 küresel salgını ile mücadelede hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirgemek için aşı olmanın çok faydalı olduğunu düşünüyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılına sağlık ve güven içerisinde başlayabilmemizin de teminatı olacak aşı, kendimizi, sevdiklerimizi korumanın tek yolu."