Bu sene yüz yüze eğitime başlayan özel ve devlet okullarında ara tatil heyecanı yaşanıyor. Birçok kişi ara tatil tarihini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ara tatil tarihini paylaştı. Dönem başından itibaren yüz yüze devam eden eğitime bir süre ara verilecek. Peki ara tatil ne zaman? Ara tatil kaç gün sürecek? İşte bu soruların cevapları!

ARA TATİL KAÇ GÜN OLACAK?

Ara tatil hafta sonlarıyla birlikte 9 gün sürecek. 

ARA TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öğrencilerin heyecanla beklediği ara tatilin başlangıç tarihi 15 Kasım 2021. Ara tatil 19 Kasım 2021 tarihinde sona erecek. Hafta sonları da eklenince bu tatil 9 güne çıkacak. Ara tatil dönüşünde 60 gün sonra ise yarıyıl tatili yani Sömestr başlayacak.

Sömestr tatili tarihi ise 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri arasında olacak. İkinci ara tatil tarihi ise 11-15 Nisan tarihlerinde olacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılının bitiş tarihi ise 17 Haziran Cuma olacak. Öğrenciler bu tarihten itibaren yaz tatiline girmiş olacaklar.

ARA TATİLDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Öğrenciler uzun bir aranın ardından yüz yüze eğitime geçiş yaptı. Uzaktan eğitim sürecinden sonra okula uyum sağlamak birçok öğrenci için zorlayıcı oldu. Öğrenciler bu yorgunluklarını ara tatilde atacaklar. Peki ara tatilde dikkat etmemiz gerekenler neler? Öncelikle pandemi sürecinden dolayı kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız. Aşılanma oranı henüz istenilen oranda olmadığı için toplum bağışıklığı için erken. Bu yüzden AVM, şehirlerarası ulaşım araçları, restoranlar, oyun alanları, ev ziyaretleri gibi alanlarda dikkatli olmakta fayda var. Bu alanlarda sosyal mesafe ve maske kuralına uymak gerekiyor.

EVDE NELER YAPILABİLİR?

Birçok aile evde çocuklarla neler yapılabilir sorusunun cevabını merak ediyor. Çocuklarla etkinlik yapmak için dışarıdan bir materyal satın almaya her zaman gerek yok. Evlerde kullanılmayan temiz çoraplarla kukla, kağıttan origami yapılabilir. Kısacası artık mataryellerden birçok etkinlik üretilebilir. Bu tamamen hayal gücünüze bağlı. 

Ara tatil süresi uzun olduğu için bu süreçte uyku düzeni bozulan öğrenciler okula uyumda sıkını yaşayabilir. Bu yüzden uyku saatine dikkat etmekte fayda var.