Ankara Dr.Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Ahmet Zülfikar AKELMA yeni Ankara İl Sağlık Müdürü oldu.

Doç. Dr. Ahmet Zülfikar Akelma Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Eğitim Görevlisi olarak Dr.Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekim olarak görev yapıyordu.

Doç. Dr. Ahmet Zülfikar Akelma Diyarbakır Çermik doğumlu, 43 yaşında Sağlık Müdürü olarak Başkente hizmet edeceği öğrenildi.

Prof. Dr. Mehmet Gülüm'den boşalan Ankara İl Sağlık Müdürlük görevine Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Doç. Dr. Zülfikar Akelma, atandı.

Akelma, 2017 yılından beri Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhekimlik görevini yürütüyordu. Bilindiği gibi Ankara İl Sağlık Prof. Dr. Mehmet Gülüm 14 Haziran 2021 de yeni görev yeri Şanlıurfa atanmıştı, vekaleten il sağlık müdürlüğüne Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Mustafa Sırrı Kotanoğlu vekalet ediyordu.