Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, suya yüzde 80 zam yaptı. AK Parti ve MHP'li Meclis üyelerinin çekimser oy kullandığı meclis toplantısında suya zam teklifi kabul edilmiş oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Büyükşehir yetkilileri kademeli artış diyorlar, bunun adı zamdır. Hani seçimlerden önce suya zam yapmayacağınızı söylüyordunuz. Su insan hakkı Allah'ın nimeti diyordunuz. Ne oldu?" dedi.

Burhan Su fiyatlarına zam yapılması ile ilgili yaptığı değerlendirmede " Yüzde 80 zam teklifine Cumhur ittifakı olarak bizler çekimser oy kullandık. Eğer yine ret oyu verseydik, çalıştırmıyorlar, karşı çıkıyorlar diye algı belediyeciliği yapacaktınız. Mahkemeye gidip daha fazla zam yapacaktınız. Ankaralı yine mağdur olacaktı" diye konuştu.

Sinan Burhan, Mansur Yavaş'ın "suya zam yapmayacağım söz veriyorum" sözünü hatırlatarak, "yaptığı zammı Ankaralının takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN YAPILAN AÇIKLAMA İSE ŞU ŞEKİLDE

Kararın kesinleşmesinin ardından uygulamaya geçilecek tarifeye göre sosyal yardım alan dar gelirli ailelerin kullanacağı su 10 metreküpe kadar metreküp başı 1 TL'den faturalandırılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da önerdiği, su tasarrufunu sağlamak için en etkili uygulama olan ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilen 'Kademeli Su Tarifesi' uygulamasıyla Başkent'teki abonelerin yaklaşık yüzde 90'ı faturalarında aynı ücreti ödemeye devam edecek.

Normal su kullanımı yapan ve abonelerin yüzde 90'ının etkilenmeyeceği düzenlemeye göre aylık su birim ücreti faturalara şu şekilde yansıtılacak:

-0-15 metreküp arası: 5 TL + ÜFE,

-15-30 metreküp arası: 7 TL + ÜFE,

-30 metreküp ve üzeri: 9 TL + ÜFE.