Kentleşme ve modern yaşamın etkisiyle, artan nüfusa ve günümüz ekonomik şartlarına bağlı olarak tek katlı konutların yerlerini apartmanlar, siteler ve toplu konutlar almıştır. Bu süreçte, kat maliklerinin dairelerinde huzur ve keyifle ikamet edebilmesi için; apartman ve sitelerin Kat Mülkiyeti Yasası ve yönetim planı doğrultusunda idaresi, aidatların adil dağılımı ve toplanması, ısı kazanları ve ısı paylaşım sorunları, bina görevlileri, güvenlik ve hukuki birçok iş kalemlerinin profesyonel idaresi ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz ÜSTÜN GRUP YÖNETİM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Murat ÜSTÜNDAL;

“Bütün kat malikleri ve kiracı olarak apartman ve sitelerde ikamet edilen daireler ile dükkan, ofis olarak işletilen işyeri olarak kullanılan bağımsız bölümlerin yasalar, yönetmelikler ve yönetim planları çerçevesinde; tüm paydaşların arsa payı ve metrekareleri ile orantılı olarak, adil ve şeffaf bir şekilde faydalanmasının sağlanması, Üstün Yönetim’in ana amacıdır. Uzun yıllara dayanan yönetim tecrübesi ve deneyimle kadrosu ile teknik, temizlik, güvenlik, peyzaj ve mali konularda, apartman ve sitelerin tüm yönetim hizmetleri ÜSTÜN YÖNETİM tarafından sağlanmakta, yine sosyoekonomik seviye çerçevesinde ortak yaşam kurallarını belirleyerek, kat maliklerinin/sakinlerinin huzurunun nitelikli bir şekilde sağlanabilmesi çabasını vermekteyiz.” dedi.   

Vatandaşlarımızın, huzurlu bir apartmanda oturmak için profesyonel destek almak amacıyla başvurdukları profesyonel yönetim şirketlerini seçerken, referans ve yönetim geçmişlerini çok iyi inceleyip, araştırmaları faydalarına olacaktır. Çok cüzi ücretlerle yönetim işlerini yapma vaadi ile rahat edelim derken, sektörde apartman ve siteleleri borç yumağı ortasında bırakan yönetim şirketleri ile karşılaşılabilmektedir. Bunun yanında apartman ve site yönetimlerinde en büyük problem konu hakkında bilgi sahibi olmayan ancak bu görevi isteyerek ya da zorunluluktan dolayı üstlenen yöneticilerin; zamansızlığı veya bilgi eksikliğidir. Bunun yanında iyi komşuluk ilişkilerini sağlamak için verilen çabanın yanında, komşulardan aidat ödemeyenler hakkında hukuki ve yasal takipleri başlatamaması, yasal gecikme tazminatlarını tahsil edilememesi dolayısıyla adaletsiz bir aidat takibini ortaya çıkarmaktadır.

Kat maliklerinden seçilen yöneticiler her sene değişmekte; eski yönetim görevini devir ederken, sadece mali devir yapmakta, çoğunlukla deneyim, birikim ve öngörülerini yeni yönetimlere aktaramamaktadır. Amatör yönetim kurulları ise ya teknik işlerden anlayıp bütçe yönetimini bilmemekte veya her ikisinden de anlayıp planlama veya insan kaynağını doğru kullanmayı başaramamakta yahut sorun çözme yöntemlerinde çağdaş ve yasal araç ve gereçleri kullanamamaktadır. Son derece iyi niyetle işbaşı yapan bu yönetim kurulları, tüm bu yönetsel aksaklıklar vesilesiyle bina bütçelerinde büyük emek, para, bilgi ve zaman kayıplarına yol açmaktadır. Hatta çoğu zaman farklı sebepler dolayısıyla yasal problemler ve para cezaları ile karşılaşmaktadırlar.

Günümüzde hemen her apartmanda ve sitede yaşanan bu durum, sorunlarla baş başa kalan kat maliklerini yeni ve daha gerçekçi bir yönetim anlayışını benimsemeye yönlendirmektedir. Böylesi bir sorunun çözümü ise yönetimlerin profesyonel destek almalarından geçer.

www.ustunyonetim.com.tr

Peki kısaca neden profesyonel yönetim?

Kat Mülkiyeti Yasası ve yönetmelikler doğrultusunda, yıllık olağan ve ihtiyaç duyulduğunda olağanüstü genel kurulların zamanında ve usulüne uygun olarak yapılması,

Aidatların adil dağılımı, takibi ve tahsili, zamanında ödenmeyen aidat, ek aidat, ortak gider katılım paylarının hukuki ve yasal yaptırımlar ile tahsili,

Kapıcı, güvenlik, temizlik personellerinin ücret, sgk, izin ve yasal haklarının takip edilmesi,

Asansör, hidrofor, jeneratör, ısıtma kazanları, yangın pompaları, garaj kapıları gibi teknik makine ve cihazların bakım, onarım ve yenilenmesi,

İşletilmesi ve tüm kat maliklerinin/sakinlerin istifadesine sunulması gereken havuz, spor salonu, oyun alanları, peyzaj alanları bakımı, onarımı ve kullanım şartlarının belirlenmesi, tüm iş ve işlemler ÜSTÜN YÖNETİM’in deneyimli kadroları ve profesyonel iş ortakları tarafından tam ve zamanında yerine getirilmektedir.

Kısa Kısa Neden Üstün Yönetim?

  • Yasal yönetim kurulu kararları ve kanunlar çerçevesinde iş yapar.
  • Apartman ve site içi otorite ve düzeni yasaları gözeterek sağlar.
  • Yönetim hizmetlerine dair tüm yasal bilgi ve tecrübeye sahiptir. Kanunlarla konuşur ve cevap verir. ( 634 sayılı kat mülkiyeti, kanunu, tebligat kanunu, iş kanunu, borçlar kanunu, icra işlemleri, imar iskan kanunları, kapıcı yönetmeliği, binalarda ısı paylaşımı yönetmeliği gibi yönetmelikler, kararnameler, yargıtay içtihatları vb.)
  • Yönetim hizmetleri konusunda yasal bilgi ve tecrübeye sahip kadrolara sahiptir.
  • Apartman ve site için yapılacak işlerin önceliğini belirler, planlar, uygular.
  • Bir yıllık işletme projenizi yapar ve aidat dağılımlarını doğru hesaplar.
  • Zamanında ve sürdürülebilir tahsilat yapar. Ödenmeyen alacaklar için yasalara uygun takip yapar.
  • Çalışma kanunları ve insan kaynakları hususunda profesyoneldir. Tesislerde çalıştırılan tüm personellerin sevk/idaresini yapar, yasal süreçlerini gerçekleştirir.
  • Uzman bir muhasebe ve mali müşavir kadrosu vardır. Tüm gelir ve gider hesapları kayıt altına alınır, resmileştirilir, raporlanır.
  • Çok fazla yaşanmış örneklemeye ve tecrübeye sahiptir dolayısıyla tesislerde olabilecekleri gerçekleşmeden öngörebilir.
  • Tesislerin tüm fiziki ve teknik altyapı bilgisinin yanında, inşaat sektörüne hakimdir. Tesislerin yapısal problemlerini bilir.
  • Tecrübeye sahip Uzman tedarikçi zincirine sahiptir. Tesislerde bulunan her tip makine parkuru için işin uzmanı tedarikçilerle çözüm ortaklı yapar. Bu durum -size- zamandan ve bütçeden tasarruf etmenizi sağlar.
  • Apartman ve site yönetiminde ortak yaşam kurallarını yönetim kurulu kararları ve kanunlar çerçevesinde uygular.
  • Tüm sakinler, talep ve sorunlarını kayıt altına alan ve her zaman ulaşabilecekleri resmi bir tüzel kişilik ile muhatap olur.
  • Zaman ve maliyet avantajı sağlar.
  • Binalara değer katar.