1926 doğumlu olan Amerikalı aktris 95 yaşında hayatını kaybetti. Bir ömre birçok film ve televizyon programı sığdıran aktrisin ölümü sevenlerini üzdü. Andy Giffith Show’da Thelma Lou rolü ile tanınan oyuncu 16 Ekim 2021 tarihinde hayatını kaybetti

1926 doğumlu olan Amerikalı aktris 95 yaşında hayatını kaybetti.

Lynn’in, Cumartesi günü kısa süreli bir rahatsızlığın ardından North Carolina, Mount Airy’deki bir huzurevinde öldüğü belirtildi. Hastalığın ne olduğu açıklanmadı.

Lynn, 1961-1966 yıllarında televizyonda yayınlanan “The Andy Griffith Show”da canlandırdığı Thelma Lou karakteriyle üne kavuşmuştu. Öncesinde ise 2. Dünya Savaşı sırasında henüz 18 yaşındayken, ordu tarafından Çin, Burma ve Hindistan'a askerler için varyete şovlarında performans sergilemek üzere gönderilen Lynn, ABD’ye döndükten sonra şansını Broadway’de denedi.

“Park Avenue” oyununda yetenek avcıları tarafından keşfedilen Lynn, kısa süre sonra sinemaya geçti. “Sitting Pretty”, “June Bride”, “Cheaper by the Dozen” ve “Meet Me In Las Vegas” filmlerinde rol alan Lynn, televizyonda ise “Schlitz Playhouse of Stars”, “The Gale Storm Show”, “Sugarfoot and Markham” gibi yapımlarda yer aldı.

Betty Lynn, 2006’da emekli olduktan sonra North Carolina’ya yerleşmişti.

Lynn 2013'te HuffPost’a "Eski şovları izlemeyi seviyorum ve hala yüksek sesle gülüyorum" dedi . "O günler hayatımın en mutlu günleriydi."

Ayşe Kara