KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNV.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ), 2020-2021 akademik yılı güz döneminde öğretim faaliyetlerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan yürütüleceği bildirildi.

DPÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversite senatosunun "Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci Rehberi"nde yer alan ilkelerin göz önünde bulundurularak ulusal ve uluslararası öğrencilerin sayısı, hareketliliği, yurt ve barınma olanakları, kent içi ve dışı ulaşım faaliyetleri gibi kritik etkenler de dikkate alınarak çok yönlü bir şekilde değerlendirildiği belirtildi.

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNV.

NEVÜ, 2020-2021 güz dönemi için uzaktan öğretim kararı aldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ), 2020-2021 akademik yılı güz döneminde derslerin uzaktan öğretim yöntemiyle yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

NEVÜ'den yapılan yazılı açıklamada, üniversitede, 2020-2021 akademik yılı güz döneminin 5 Ekim'de başlayacağı belirtilerek, hastalık tehdidinin devam etmesi nedeniyle uzaktan eğitim yöntemi uygulanacağı kaydedildi.

Açıklamada, kararda, Sağlık Bakanlığının görüşleri, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın tavsiye kararları ve "Küresel Salgında Yeni Normalleşme Rehberi" ile Nevşehir Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararlarının dikkate alındığı aktarıldı.

AMASYA ÜNİVERSİTESİ

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, korona virüs pandemisi nedeniyle 2020-2021 yılı güz döneminde tüm derslerin uzaktan öğretim yöntemiyle sürdürüleceğini açıkladı.

Amasya Üniversitesinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın "Küresel Salgında Yeni Normalleşme Rehberi" kapsamında, 2020- 2021 eğitim-öğretim dönemine ait alınacak planlamalar ile ilgili konu görüşüldü. Kararın oy birliği ile alındığını söyleyen Rektör Elmacı, "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 02.09.2020/04.09.2020 tarihli ve E.54319-E.55362 sayılı yazıları ile Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün 04.09.2020 tarihli ve 13588366-149 sayılı yazısında belirtilen '2020-2021 eğitim-öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğunca yüz yüze aynı ortamda bulunmaksızın uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi, ertelenmemesi durumunda kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze sürdürülmesinin önerilmesine karar verilmiştir.' görüşleri de dikkate alınarak; üniversitemiz bünyesinde 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında derslerin uzaktan eğitim yolu ile yapılmasına ve birimlerimiz tarafından dersin özelliğine göre senkron veya asenkron olarak belirlenerek yürütülmesine katılanların oy birliği ile karar verildi" dedi.

EGE ÜNİVERSİTESİ

Ege Üniversitesi (EÜ) Senatosu, 2020-2021 akademik yılı güz döneminde derslerin uzaktan öğretim yöntemiyle yapılmasını kararlaştırdı.

EÜ'den yapılan yazılı açıklamada, senatonun Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile Fen Bilimleri Enstitüsü Tohumluk Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Erasmus Mendus Plant Breeding (Bitki Islahı) Ortak Diploma Programı hariç olmak üzere eğitimin 26 Ekim'de başlamasına karar verdiği belirtildi.

2020-2021 güz yarı yılında ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde tüm teorik derslerin uzaktan öğretim yoluyla, akademik birimlerin ilan edeceği program ve ders saatleri çerçevesinde Ege Üniversitesinin "Egeders" başta olmak üzere çevrimiçi eğitim-öğretim altyapısı kullanılarak yapılacağının ifade edildi.

MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNV.

MTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, MTÜ Senatosunca 2020-2021 akademik yılı güz döneminde ön lisans, lisans ve lisansüstü tüm derslerin uzaktan eğitim-öğretim yöntemleri ile yürütülmesine karar verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, uygulama derslerinin Kovid-19 salgını nedeniyle şartlar elverdiği taktirde bahar döneminde yüz yüze yapılmasının planladığını belirtti.

Uzaktan eğitimin ise üniversitenin yazılım sistemiyle Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığıyla online gerçekleştirileceğini aktaran Karabulut, şöyle devam etti:

"Derslerimiz öğrencilerimize eğitimcilerimiz tarafından canlı ve sunumlar eşliğinde verildiği gibi daha önceden hazırlanmış olan videolar da sisteme yüklenebilmektedir. Öğrencilerimiz de sistem üzerinden derslere aynı anda canlı olarak katılıp, soru sorabilmekte, mesaj atabilmekte, ders esnasında canlı sohbet edebilmektedir. Canlı olarak verilen dersler sistem üzerinden daha sonra da tekrar izlenebilmektedir. Kurumsal yazılım ve sistemiyle Türkiye'de farklı bir uzaktan eğitim modelini uygulayan üniversitemizin uzaktan eğitim sistemi üzerinde online sanal uygulamalar da bulunuyor."

Karabulut, Kovid-19 sürecinde öğrencileri mağdur etmeden eğitimin devam edeceğini kaydetti.

KIRKLARELİ

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörlüğünce 2020-2021 akademik yılı güz dönemi için uzaktan eğitim kararı alındı.

KLÜ'den yapılan açıklamada, üniversite senatosunda Kovid-19 küresel salgın sürecinin ilerleyişi ve bunun 2020-2021 akademik yılı güz faaliyetleri üzerindeki muhtemel etkilerinin görüşüldüğü belirtildi.

Görüşmede, güz dönemi için uzaktan eğitim kararı alındığı aktarılan açıklamada, şunlara yer verildi:

"Üniversitemizin 110 sayılı Senato Toplantısı'nda aldığı karar gereğince üniversitemizin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz dönemi dersleri uzaktan öğretim yöntemiyle çevrimiçi online yapılacaktır."