DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı ile ortak basın toplantısı düzenledi.

''VAKA SAYILARI BİLİM KURULU'NDAN SAKLANIYOR''

Ali Babacan, vaka sayılarının Bilim Kurulu'ndan saklandığını ifade ederek, çarpıcı bir iddiayı ortaya attı.

Babaca, "Vaka sayılarının Bilim Kurulu'ndan bile saklandığı bir acı reçete ile karşı karşıyayız. Bizim buradan hükümete çağrımız lütfen insanları dinleyiniz. Muhalefet partileri ve meslek örgütleri de bu ülkenin iyiliği için çalışıyor" ifadelerini kullandı. Babacan, AKP'ye, "Bizim buradan hükümete çağrımız lütfen insanları dinleyiniz" çağrısında bulundu.

''VAKA SAYISI AÇIKLANANIN İKİ KATI''

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı ise, "Hazinenin imkanları, yedek akçesi tüketilmiş bir durumda olduğu için esnafa doğrudan destek yapılmıyor. Hükümete çağrımız muhalefeti, meslek örgütleri bu ülkenin iyiliğini istiyor. Omuz omuza çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

Financı , "Biz tam kapanma önerdik iki hafta önce, insanların gelir kayıpları giderilerek kapanmalı. Şu an günlük vaka sayısı 60 bin civarında, yani açıklananın iki katı. Türkiye salgınla baş edememiştir. Salgın yönetimi değil algı yönetimi vardır" diye konuştu. Fincancı, günlük paylaşılan verilerle ilgili kuşkular olduğunu belirterek, "Hasta sayısı ile zatürre rakamlarını kıyaslayınca rakamların vahimliğini görüyoruz. Acillerde yoğun bakım yatağı kalmadı. İnsanlar sağlık hizmetine ulaşamaz geldi. Şu an günlük vaka sayısı 60 bin civarında, yani açıklananın iki katı. Türkiye salgınla baş edememiştir. Salgın yönetimi değil algı yönetimi vardır. Biz tam kapanma önerdik iki hafta önce, insanların gelir kayıpları giderilerek kapanmalı. Aile şiddetin ev içi şiddetin nasıl arttığını gördük. Sosyal devlet çerçevesinde tüm sağlık alanı tüm sosyal düzenlemeyi yapmazsanız salgınla baş edemezsiniz. Salgın sadece bir sağlık sorunu değil. Eklenen eşitsizliklerle kocaman bir alanı kaplıyor. Salgınla mücadele ederken eşitsizliğe karşı da mücadele etmek zorundayız. Kapattığınız iş yerleri ile onları yalnız bırakırsanız geçimleri için destek sunmazsanız sadece salgından etkilenmiyor, hastalık ve hastalığın ortaya çıkardı hasarlar daha kalıcı oluyor. İnsan yaşamını koruma yükümlülüğümüz var. Bu bizim anayasal sorumluluğumuz'' diye konuştu.