Yazar ve akademisyen Alev Alatlı, gündemde yer alan konulara ilişkin olarak Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a açıklamalarda bulundu.

CHP'nin sol bir parti olmadığını savunan Alatlı, “Tespitleri doğru yapmamız lazım. İlle de tanımlamam gerekirse, elitist muhafazakar partidir. CHP solculuğunun 'durum politikası' olduğunu düşünürüm. 'Durum komedisi' gibi yani, hadiselerin dayattığı solculuk” dedi.

Alatlı, söyleşide Türkiye’nin ekonomik durumuna ilişkin görüşlerini de dile getirdi.

Kendi çocukluğunu anlatan ve "Ben gerçek açlığın ne demek olduğunu bizzat yaşadım, gördüm." diyen Alatlı, ülkede açlık yaşandığı yönündeki siyasi söylemi ‘inandırıcı bulmadığını’ belirtti. Alatlı, "Çok şükür, bugün artık açlıktan ziyade açgözlülük var." dedi.

"TÜRKİYE'NİN KARNI DOYDU..."

Türkiye'de hızlı bir ekonomik dönüşüm yaşandığını dile getiren Alatlı sözlerini şöyle sürdürdü;

"O kadar hızlı olması da beni korkutuyor. Talepler arttı, kıymet bilinmiyor. Zenginlik ve fakirlik hep vardı ama zenginle fakir arasındaki uçurum bu kadar derin değildi. Zenginler varlıklarını teşhir etmezlerdi. Örneğin, biz dışarıda ekmek bile yemezdik, insanların canı ister diye. Şimdi sergiliyorlar zenginliklerini. Bir de tabii koşullar da eskisi gibi değil. Türkiye'nin karnı doydu. Tokuz, çok şükür."

"AÇLIK İNANDIRICI GELMİYOR"

Bu konuda yaşadığı bazı tecrübeleri paylaşan Alev Alatlı şunları kaydetti;

"Oysa ben eve çamaşıra gelen bir teyze hatırlarım; çocukları açlıktan ağladığında sussunlar diye dövdüğünü anlatırdı. Abartmış olduğunu düşünmek istiyorum ama gördüklerim doğruluyor. Çok şükür, bugün artık açlıktan ziyade açgözlülük var. Açlık görecelidir, mutlak açlık, alınması gereken günlük besinden mahrum olmaktır. Ben gerçek açlığın ne demek olduğunu bizzat yaşadım, gördüm. O yüzden, siyasi bir söylem olarak açlık Türkiye'nin bugünkü koşullarında inandırıcı gelmiyor. Bir de, bizler komşumuz açken tok uyuyamayan insanlarız. Bizde acından ölen kimse olmaz."