Türkiye’de göçmen sorunu büyüyerek devam ederken iktidar kanadından bu konuda bir hamle gelmemesi kamuoyunda da tepki çekmeye başladı. 

Öyle ki sokak ve mahallelerde göçmenlerin yarattığı rahatsızlık sosyal medyada da her gün başka bir olayla ortaya çıkıyor. 

En son yaşanan olayda Ankara’da yabancı uyruklu grup ile çıkan kavgada yaralanan Emirhan Yalçın (18) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Negatif olayların ardından toplumda oluşan tepki de kendisini anketlerde gösterdi. 

MetroPOLL Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar göçmenler ile ilgili yaptıkları son araştırmada çarpıcı bir sonuca ulaştı. Araştırma sonuçlarına göre toplumun göçmenler konusunda hemfikir olduğu ortaya çıktı. 

Araştırmada, “Sınırlar göçmenlere açılmalı mı, kapatılmalı mı” sorusu yöneltilen seçmenlerin yüzde 67’si sınırların göçmenlere tamamen kapatılması gerektiğini belirtmesi dikkat çekti. Yüzde 24’ü ise Türkiye’ye sığınmak isteyenlere kapıların açılmasından yana olduğunu belirtti. 

Araştırmanın en dikkat çeken bölümü ise AKP’lilerin yüzde 60’ının partilerin politikasına ters bir şekilde “sınırlar göçmenlere tamamen kapatılmalı” demesi oldu. 

CHP’lilerin yüzde 82’si, MHP’lilerin yüzde 58’i, İYİ Partililerin yüzde 85’i de sınırların göçmenlere kapatılmasından yana olduğunu dile getirdi. 

İşte o tablo: