Sözcü Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar özetle şöyle: Geçmişte bir takım bürokratlar tarafından vatandaşlarımızın incitilmesi konusuna ne kadar karşı olduğumuz,  Cumhurbaşkanımız tarafından ifade edildi. Terörü meşrulaştırmaya çalışanlara karşı duruşumuzu bir kez daha ortaya koymuş olduk. Bugün MYK'da gündem iç dış siyasetin yanı sıra çevre konularıydı.

ÇEVRE KONULARI VE MÜSİLAH

Bu gündem maddesi içinde her zaman için Marmara'daki müsilajdan birçok konuyu tartışıyoruz. Çevre siyaseti olarak bütün ilkelerimizin ele alındığı geniş bir sunum yaptı Çiğdem Hanım. Doğanın yok olmasına karşı nasıl bir mücadele vermemiz gerektiği hususunda bir yol haritası sunuldu. Genç arkadaşlarımız son derece bilinçli davranıyorlar. Çevre konularını beraber oluşturduğumuz şehir buluşmalarının sayısını artıracağız. Son günler için güzel haberler alıyoruz. Marmara yüzeyinde temizlenecek müsilaj bulunamadı. Tabi bu rehavet yaratmamalı. Marmara için teyakkuz devam ediyor.

Burada enerji başlığı, endüstri başlığı önemli. Ormancılık konusunda neler yaptığımız önemli. Emine Erdoğan Hanımefendinin liderliğinde yapılan sıfır atık projesi; Tüm bunlar MYK'mızda ele alındı. Daha yaşanabilir şehirler için bir çevre siyasetinin harekete geçirilmesi konusunda medeni şehir kavramının daha vurgulu hale getirilmesi, hem siyasetimizin parçası olarak hayata geçirilmesi, hem bu konudaki bilincin artırılması

Bayramda Antalya: ultra her şey dahil tatil özel fırsatlarlaClub Med, 70 yıllık deneyimle

Araban Var mı? Değerini Merak Ediyorsan Şimdi Öğren!arabam.comTeklif Al

  

by Taboola 

15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

15 Temmuz anıtına çiçek bırakılacak. 5 bin kişilik bir vatandaş topluluğuna bu direnişteki şehitleri anmak için Cumhurbaşkanımız hitap gerçekleştirecek.  3 bin 876 program yurt içinde ve yurt dışında yapılmak üzere, İletişim Başkanlığımız tarafından koordine ediliyor. Gece ise Türkiye genelinde bütün camilerde sala yükselecek. Demokrasi direnişimizi bir daha hatırlayacağız.

FETÖ, DEAŞ kadar sapkın bir terör örgütüdür. Terör örgütleri ile ilgili çifte standartın altını çizmek isterim. Dış basında gelen açıklamalar son derece sığ açıklamalardı. 

AŞILAMA ÇALIŞMALARI

60 milyona yakın aşılama yapılmış durumda. Sağlık çalışanlarımız ve bazı vatandaşlarımız 3. doz aşılarını oldu. Burada randevulara zamanında gidilmesi aşıların ziyan olmaması için çok önemli. Bilim insanlarımız ve sağlık çalışanlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Aşıla bu pandemiyi aşmamızı sağlayacak.

HAYVALARI KORUMA KANUNU

Artık bizim bu dünyada aynı kaderi, dünyayı paylaştığımız hayvanlar eşya değil, canlı olarak anılacak. Hayvan bakım evlerinin kurulması ve belediyeler için zorunlu hale getirilmesi bir takım olumsuzlukları engelleyecektir diye düşünüyoruz. Bu konu ile ilgili olarak Sivil toplum kuruluşlarının da katkısı büyük oldu.

SURİYE'DEKİ GELİŞMELER

Orada her gün yaşanan bir durum var, oraya insani yardımların gitmesi gerekiyor. Birleşmiş Milletler, bu insani yardımlar için Cilvegözü sınır kapısının açık kalmasını süresini uzattı. Bu oldukça önemli. Ateşkesin sürdürülmesi de esas çözümdür. Suriye'de çözüm için için tezlerimizi anlatıyoruz. Suriye, Afganistan olmamalı.

SORU - CEVAP

(Afganistan'daki  süreç) Biden görüşmesinde de konu ele alınmıştı. NATO misyonu söz konusuyken Türkiye hiçbir zaman muhalif olarak yer almadı. Oraya yeni gitmiyoruz, zaten oradayız. Afganistan'da birçok sıkıntı yaşandı gerek işgal, gerek terör olayları. Türkiye Afgan halkının dostu olduğu bir ülkedir. Türkiye orada bulunursa Afgan yetkililerin daveti üzerine bulunacaktır. Afgan halkının geleceğe daha güvenli yürümesi için hamlelerdir. Jeopolitik olarak baktığınızda Afganistan, Türkiye'ye uzak bir coğrafya olarak görülmemektedir.

(Yeni anayasa çalışmaları) Anayasa konusunda Cumhur İttifakı çalışmalarını ortak bir çalışma haline getirecek. Çalışmamız, AK Parti açısından muhtemelen bayram sonrasında 1-2 toplantı daha gerçekleştikten sonra tekamül etmiş olur.

(Yunanistan'dan Galatasaray'a çirkin tavır) Miçotakis bu yazın sıcak geçmeceğini, huzurlu geçeceğini söylemişti. Yaz sezonunda askeri tatbikat gerçekleştirimemesi gerekiyordu, bunu da yaptılar. Galatasaray'a yapılan bu muamele kabul edilemez, iyi niyetle bağdaşmaz. Galatasaray çok doğru bir karar alarak orayı terk etmiştir. Hem dostluk maçına davet edeceksiniz, hem böyle kaba bir davranış gerçekleştirireceksiniz. Bunu da elbette not ettik. 

(İsrail ile görüşme) İsrail ile sorunlarımız belli ve bu sorun alanları net sorun alanları. İlerlenebilecek konularda ilerlenmesi gerektiği çerçevesi ortaya çıkmıştır.