Olay, 23 Nisan Cuma günü saat 15.50 sıralarında Güney Mahallesi'nde aralarında husumet bulunan iki ailenin sokaktaki tartışması kavgaya dönüştü. İHA'nın haberine göre, kavga eden taraflardan olan ve koronavirüs tedbirleri kapsamında cezaevinden izinli çıktığı belirlenen Necati K. (27), belindeki tabancayı çıkartarak tartıştığı aileden Kudret Y.'nin (26) üzerine koştu. Tabancayı gören Kudret Y., evine doğru koşup içeri girerken, Necati K. ise rastgele ateş açarak olay yerinden uzaklaştı.

Olayda Kudret Y., silahlı saldırıyı yara almadan atlatırken, Necati K.'nın tabancasından çıkan mermilerden biri 8 yaşındaki kız çocuğu S.M.'ye denk geldi. Küçük çocuğun yaralandığını gören bir mahalle sakini ise S.M.'yi kucağına alarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Burada tedavi altına alınan çocuk S.M'nin kalçasına bir mermi isabet ettiği ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Mahkeme tarafından serbest bırakıldı

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Necati K.'nın yakalanması için çalışma başlatıldı. Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri yürütülen çalışmada Necati K.'nın Emir Sultan Mahallesi'nde bulunduğunu tespit etti. Belirlenen adrese giden polis ekipleri, dün öğle saatlerinde şüpheliyi suç aletiyle birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Kasten yaralama, gasp, hırsızlık, ve mukavemet suçlarından birçok kaydı olduğu öğrenilen Necati K., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.