Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde, Hindistan'a ait bir yolcu uçağı, Kuran-Muncan ve Zibak ilçeleri arasındaki Tophaka Dağları'na düştü. Kazayla ilgili detaylar henüz belirlenmemiş olsa da, bölgeye acil durum ekiplerinin yönlendirildiği ve arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.

Badahşan Vilayeti Kültür ve Enformasyon Müdürü Zabihullah Amiri, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Hindistan'a ait bir yolcu uçağının sabah saatlerinde Tophaka Dağları'na düştüğünü duyurdu. Olay yerine ulaşmak ve müdahalede bulunmak amacıyla bir arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Hindistan merkezli WION isimli haber platformu, Hindistan'a ait olduğu belirtilen uçağın aslında Fas'a tescilli küçük bir uçak olduğunu öne sürdü. Hint Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Fas'a ait olduğunu belirten açıklamasına dayandırılan haber, kazayla ilgili farklı bilgilerin ortaya çıkmasına neden oldu.

DEM Parti Batman İl Başkanı gözaltına alındı DEM Parti Batman İl Başkanı gözaltına alındı

Can kayıplarıyla ilgili henüz net bir bilgi bulunmazken, bölgedeki güvenlik yetkilileri uçağın tipi ve içindeki yolcu sayısının belirlenmediğini ifade etti. Ancak, olayın yaşandığı bölgeye gönderilen ekiplerin, olası can kayıpları için hazırlıklı bir şekilde çalıştıkları belirtildi.