AFAD resmi internet sitesinden Elazığ'da meydana gelen deprem hakkında basın duyurusunu paylaştı. Paylaşımda toplam 20 kişinin hayatını kaybettiği ve şu ana kadar 1015 kişinin yaralandığı açıklandı.

Elazığ'da yıkılan binalar müdahale ediliyor

Elazığ İl AFAD ekipleri şehir merkezinde yıkılan 4 binaya müdahale etmektedir. Elazığ merkez ile Maden ve Sivrice'de yıkılan binalar olduğu bilgisi alınmıştır. Elazığ ve çevre illerde arama tarama çalışmaları devam etmektedir. Elazığ'da tüm yurtlarda kalanlar spor salonlarına alınmaktadır.

Malatya ve Diyarbakır'da durum normale döndü

Malatya Doğanyurt ve Pütürge ile Diyarbakır ve Adıyaman illerinin kuzey ilçelerinde gerçekleştirilen tarama faaliyetleri tamamlanmış ve durumun normale döndüğü öğrenilmiştir.

Elazığ havaalanı çalışır durumda

Elazığ havaalanı çalışır durumdadır. Haberleşme şebekesinde kısa süreli kesinti meydana gelmiş ve kısa sürede sorun giderilmiştir. Elektrik ve doğalgaz hatlarında herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Bölgeye giden trenler en yakın istasyonlara çektirilmiştir.

Tüm iller teyakkuz halinde

Deprem sonrasında tüm iller ve birlikler teyakkuz haline geçirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere tüm afet ve acil durum yönetimi merkezleri (AADYM) aktif hale geçirilmiştir.

SALIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Elazığ, Malatya ve Diyarbakır'ı vuran 6,8'lik depremde bilanço ağırlaştı. Ölü sayısı 19'a çıktığını duyuran Sağlık Bakanı Koca "Malatya'da 221, Elazığ'da 551 yaralımız var. Elazığ'da 30'a yakın göçük altında vatandaşımızın olduğunu biliyoruz, depremde ölü sayısı artabilir" dedi.