EBA şifresi nasıl alınır, EBA hesabı oluşturma nasıl olur? Öğrenci olarak giriş nasıl yapılır? EBA şifresi nasıl alınır? EBA hesabı oluşturma süreci nasıldır? Soruları öğrenciler ve velilerin yoğun bir şekilde araştırdığı konuların başında geliyor. Corona virüsü sonucu alınan tedbirler kapsamında eğitim 1 haftalık aranın sonunda EBA üzerinden uzaktan devam edecek. Eğitimler de TRT kanalları ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) aracılığıyla yapılacak. Öğrenciler, öğretmen ve velilerin de faydalanabildiği Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile video ve faydalı eğitim içeriği gibi eğitimdeki birçok içeriğe ulaşmak da mümkündür. Bir uzaktan eğitim programı olan EBA aynı zamanda kurs niteliği görevi de görmektedir. Öte yandan EBA hakkında velileri ve öğrencileri bilgilendirecek infografik  hazırlandı.

EBA ŞİFREMİ ALMA, ŞİFRE NASIL OLUŞTURUR?

İki farklı şekilde şifre oluşturabilirsin.

a) “EBA Hesabı Oluştur” butonu ile:

Bir defaya mahsus olmak üzere “EBA Hesabı Oluştur” butonuyla veline ya da öğretmenlerine başvurmadan EBA şifreni belirleyebilirsin. Bunun için:

“EBA Hesabı Oluştur” butonuna tıkla.

e-Okul bilgilerini girip “Giriş” butonuna bas.

EBA hesabın için yeni şifreni belirle. Kendinin ya da velinin e-posta adresini ve cep telefonu numarasını gir ve “Şifre Oluştur” butonuna tıkla.

Girmiş olduğun cep telefonu numarasına gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas.

Adımları eksiksiz tamamladıysan EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin. Bu ekranda TC Kimlik Numaranı ve EBA hesabın için belirlediğin yeni şifreni gir.

Güvenlik kodunu girip ve “Gönder” butonuna bastığında "Ana Sayfa"ya ulaşacaksın.

b) Veline ya da Öğretmenlerinden Birine Başvurarak Şifre Oluşturma:

EBA Giriş ekranında Öğrenci -> EBA yolunu izle. EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin.

EBA Giriş ekranında TC Kimlik Numaranı ve velinden ya da öğretmeninden edindiğin tek kullanımlık şifreyi gir.

Güvenlik kodunu gir ve “Gönder” butonuna tıkla.

Bir aktivasyon yöntemi seç:

"Veli Bilgileriyle Aktivasyon"u seçersen açılan ekranda velinin TC Kimlik Numarasını ve ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.

"e-Postayla Aktivasyon"u seçersen “Aktivasyon Kodu Gönder” butonuna basmalısın. Sisteme kayıtlı e-posta hesabına gönderilen aktivasyon kodunu “Aktivasyon Kodunu Gir” bölümüne yazıp ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.

"Cep Telefonuyla Aktivasyon"u seçersen “Aktivasyon Kodu Gönder” butonuna basmalısın. Sisteme kayıtlı cep telefonu numarana gönderilen aktivasyon kodunu “Aktivasyon Kodunu Gir” bölümüne yazıp ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.

Aktivasyon adımını geçtikten sonra açılan ekranda EBA hesabın için "Yeni Şifreni Belirle" ve “Kaydet”e tıkla.

Adımları eksiksiz tamamladıysan EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin. Bu ekranda TC Kimlik Numaranı ve EBA hesabın için belirlediğin yeni şifreni girmelisin.

Güvenlik kodunu girip “Gönder” butonuna bastığında "Ana Sayfa"ya ulaşacaksın.

ÖĞRENCİ OLARAK EBA’YA NASIL GİRİŞ YAPABİLİRİM?

"EBA Giriş" ekranında Öğrenci → EBA yolunu izle. "EBA Giriş" ekranına yönlendirileceksin. Açık Öğretim öğrencisiysen Öğrenci → Açık Öğretim yolunu izleyerek EBA sistemine giriş yapılır?

EBA HAKKINDA VELİLERİ VE ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRECEK İNFOGRAFİK  HAZIRLANDI

AÜ Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Uygulama ve  Araştırma Merkezi Bilim Kurulu: "Sözel, sayısal, görsel sanatlar gibi farklı  öğretim metotlarıyla çok sayıda öğrenciye hitap edebilen EBA, içerik  üretebilmeleri ve etkileşime girebilmeleri için öğretmenlerin de kullanabileceği  ortak bir platform olma özelliği gösteriyor"

Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA), yeni  tip koronavirüs tehlikesine karşı alınan önlemler esnasında zengin içerikleriyle  öğretimi kesintisiz kıldığı belirtildi.

2012 yılından beri dijital ortamdan zengin eğitim içerikleri  sunmasının yanı sıra sosyal ağlar üzerinden bilgi alışverişi yapmaya imkân  sağlayan EBA'nın, bilgiyi yeniden yapılandırarak bilginin sürekli üretilmesi  amacını taşıdığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sözel, sayısal, görsel sanatlar gibi farklı öğretim metotlarıyla çok  sayıda öğrenciye hitap edebilen EBA, içerik üretebilmeleri ve etkileşime  girebilmeleri için öğretmenlerin de kullanabileceği ortak bir platform olma  özelliği gösteriyor. Bu sayede öğretmenler tarafından üretilen eğitsel içerikler  öğrencilerle paylaşılabiliyor. Aktif katılım ile sosyal bir ders ortamı sunan  EBA, aynı zamanda öğretmenler tarafından öğrencilerin düzenli olarak takip  edilmesine olanak sağlıyor."

EBA'nın öğrenimi sürekli kıldığı vurgulanan açıklamada, "Öğrenciler  ise öğretmenler tarafından platforma aktarılan içerikleri ve ödevleri, oluşturulan kişisel takvimlerinden takip edebiliyor. Öğrencilere sınıf  arkadaşları ile ortak çalışabilme imkânı sunan EBA, anlık internet bağlantısı ile  öğrencinin dilediği dersten ve dilediği konudan anında faydalanabilmesine olanak  tanıyor. Okul dışında da hizmet veren EBA, birçok öğrencinin derslerdeki  başarısının artmasına yardımcı oluyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Corona virüsü salgını nedeniyle yeniden gündeme geldi. Sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulan EBA, eğitimlerini evden sürdürecek öğrencilerin hizmetine çok yakında sunulacak. MEB uzaktan eğitimle ilgili süreci hafta içi simülasyonlarla  anlatacak. Peki, EBA öğrenci giriş ağı nasıl kullanılır? EBA hesabı nasıl oluşturulur? EBA ücretli mi?

EBA ÜCRETLİ Mİ?

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) öğrenci ve öğretmenlere birçok farklı konuda kolaylık sağlamak için ücretsiz olarak hizmet verir. EBA kısaca çevrimiçi eğitim platformudur. EBA; okulda, evde, kısacası zamandan ve mekândan bağımsız olarak ihtiyaç duyulan her yerde ve her zaman kullanabilir. EBA üzerinden çok çeşitli ve eğitici derslere ulaşılabilir. EBA’nın içinde ses, haber, video gibi modüller de vardır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş e-içerikler sunar.