A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020 öncesi Antalya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Yoğun bir lig geçirdi oyuncular. Başarılı ve başarısız olan takımlarından gelen oyuncuları kampın ilk döneminde sıfırlayıp, yenileyip yeniden güçlendirmeye çalışacağız. Oyuncularımız da bunu biliyorlar. Gelecek hafta takım tammalanınca taktik idmanlar başlayacak. İki de hazırlık maçı yapacağız. Oyuncuların mümkünse tamamını oynatabileceğimiz maçlar olacak. 1 Haziran'da da 26 kişilik kadroyu açıklayacağız. 2 Haziran'da da buradan Almanya'ya gideceğiz. Orada 8-9 gün kaldıktan sona Roma'ya gidip ilk maçımıza çıkacağız. Sonra da Galler ve İsviçre ile oynayıp gruptaki durumumuzu göreceğiz."

"Çoğu zaman akşamları idman yapıyoruz. Sabahları ufak özel çalışmalarımız oluyor. Şu anda oyuncuların fiziki yenilenmeleri üzerinde çalışıyoruz. Ne bekliyoruz, ne durumdayız, ne yapabiliriz. Bunları çalışıyoruz. Rakipleri çalışıyoruz. Planlarımızı yapıp inşallah ülkemizin beklediği iyi sonuçlarla ayrılırız."

"Pazartesi günü bütün oyuncularımızı bekliyoruz. Hukuki durumları olabilir. Oynamayan oyuncuları gönderebilirler. Cengiz bizimle beraber mesela oynamadığı için. Okay'ın takımı düştü ama onu yollamadılar mesela, bir sıra bile ekonomik olarak önemli Premier Lig'de. Pazartesi günü tam olarak toplanmayı umuyoruz. Günlerimiz dolu olacak. Medya çalışmalarımız olacak. Ayrı kalacak oyuncumuzun olacağını düşünmüyorum."

Cengiz Ünder'in durumu

"Cengiz Ünder'in fiziksel sorunu yok. İştahlı şekilde çalışıyor ama oynamamanın verdiği eksiklik var. Hazırlık maçlarında bunu gidermesini umuyoruz. Maç performansı ne durumda bunu bilmiyoruz ama yetenekli bir oyuncu. Geçmişini biliyoruz ama maç performansını görmemiz lazım. Yaptığımız çalışmalara iyi cevaplar veriyor. Hedefimizi iyi biliyor. 2-3 kamp bizimle olmadı, ayrı kaldık. Takımlarında oynamayan oyuncuları ayrı olarak hazırlayacağız."

İrfan Can turnuvada oynayabilecek mi?

"İrfan Can şu anda bireysel olarak çalışıyor. Fizik antrenmanları yapıyor. Bizimle birlikte çalışmıyor ama 3-4 gün içinde takıma katılacaktır."

"Pandemi hazırlık maçlarımızı da etkiledi. Belçika vardı olmadı, Kuzey İrlanda vardı Almanya ile o da olmadı. Kuzey İrlanda pandemi sebebiyle gelmek istemedi. Arnavutluk ile konuştuk onlar da Galler ile görüşüyordu. Son anda anlaştılar ayın 31'i için. Biz de Gine ile hazırlık maçı yapacağız. Şartlara göre değişiklik olabiliyor."

"Güçlü takım olarak Belçika'yı istemiştik, Martinez ile de görüşmüştüm, Brüksel'de oynayacaktık ama Belçika hükümeti istemedi. Sonra Moldova'yı aldık. Bir tane güçlü takım yeter bana savunma açısından ama Norveç ve Hollanda maçları bana yeter. Olsa daha iyiydi ama olmadığı için de sorun yok. Normal bir maç olarak da görebiliriz."

"Görece kolay olan, kapanan takımlara karşı sıkıntımız var. Bunları görme şansımız olacak bu maçlarda da. Rakiplerimizin çalışmalarını kendi içimizde de yaparız. Maç içi planlarımızı da çalışacağız. İlk iki hazırlık maçında tüm oyuncuları görmeye çalışacağız. Maç eksikleri olan oyuncuları hazırlamaya çalışacağız. Kaan, Cengiz, Merih de son dönemde oynamadı. Belçika olsaydı iyi olurdu ama olmadı."