Son günlerde dikkat çeken ilanlar arasında itfaiye eri alımı bulunuyor. İtfaiye eri maaşlarının ortalama 4.500 TL olduğu biliniyor. Minimum 4.200 TL maaşla işçi alımı başvuruları yapmak isteyen vatandaşlar bu iş fırsatlarını kaçırmak istemiyor. Adaylarda; Genel Olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel Olarak ise KPSS, Eğitim, Yaş şartları aranacak.

Birçok belediye tarafından açılan iş ilanları her dönem yoğun ilgi görüyor. İş sahibi olmak isteyenler için son günlerde popüler ilanlardan birisi itfaiye eri oluyor. Lise mezunlarının da başvurabileceği itfaiye eri işinde maaşlar minimum 4.200 TL ile başlıyor. Ortalama maaşların ise 4.500 TL olduğu söylenebilir. 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak kadronun karşısındaki puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak temel şartlardan birisi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

a) Türk vatandaşı olmak.

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

- İlan edilen itfaiye eri kadro unvanı için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak kadronun karşısındaki puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak.

- Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

- 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15/A maddesindeki özel şartlara göre, tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

- Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

- Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

- 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

KAPAT [X]
ÇANKAYA BELEDİYESİ

Adaylar başvurularını 13 - 17 Eylül 2021 tarihleri arasında (17 Eylül dahil) yapacaklardır.

Adaylar başvurularını, Şehit Gönenç Caddesi No: 20/1 Maltepe-ÇANKAYA/ANKARA adresindeki Çankaya Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü hizmet binası içinde bulunan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü birimine şahsen yapacaklardır.

Herhangi bir lisans programından mezun olmak, En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, Erkek olmak ve KPSSP3 puan türünden en az 75 puan almış olmak.

MARMARİS BELEDİYESİ

Adaylar başvurularını 2 Ağustos 2021 tarihine kadar (2 Ağustos dahil) yapacaklardır.

Adaylar başvurularını, Marmaris Belediyesi Ek Hizmet Binası, Kemeraltı Mahallesi, 95. Sokak No: 1 Marmaris/MUĞLA adresindeki Marmaris Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen yapacaklardır.

Lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölümlerinin birinden mezun olmak, En az A veya B sürücü belgesine sahip olmak ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

GÜNGÖREN BELEDİYESİ

Adaylar başvurularını 26 – 29 Temmuz 2021 tarihleri arasında (29 Temmuz dahil) yapacaklardır.

Adaylar başvurularını, Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne (Güven Mahallesi Marmara Caddesi No:38 GÜNGÖREN/İSTANBUL adresine şahsen yapacaklardır.

Lise, Önlisans ve Lisans mezunu olmak, En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak ve KPSSP3/P93/P94 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak.

KARASU BELEDİYESİ

Adaylar başvurularını 26 Temmuz – 11 Ağustos 2021 tarihleri arasında (11 Ağustos dahil) yapacaklardır.

Üniversitelerin Hukuk Fakültesi, Siyasal Bilgiler ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi veya Kamu Yönetim lisans programlarından mezun olmak, en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Adaylar başvurularını 6 – 30 Eylül 2021 tarihleri arasında (30 Eylül dahil) yapacaklardır.

Adaylar başvurularını, Samsun Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri Denizevleri Mahallesi. Adnan Menderes Bulvarı No:27 Atakum/Samsun adresine şahsen yapacaklardır.

Meslek Yüksekokulların Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, Ön lisans programlarından birinden mezun olup, en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, n az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak ve KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Aranan nitelikler:

Üniversitelerin Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, İşletme-Ekonomi, İşletme - İktisat, İşletme, Maliye, Yönetim ve Organizasyon, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Yerel Yönetimler, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Lojistik Yönetimi, Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, İşletme-Ekonomi, İşletme-İktisat, İşletme, Yönetim ve Organizasyon, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Maliye, Yerel Yönetimler, Sosyoloji veya Psikoloji, Halkla İlişkiler ve Tanıtım veya Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Mütercim-tercümanlık (İ Arapça öğretmenliği veya Mütercim-tercümanlık (Arapça İngilizce ) veya mütercim tercümanlık (İngilizce Fransızca) lisans programlarından mezun olmak, En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Kaynak : Takvim