Öğretmen arkadaşlar il içi atamaların il dışı atamalarda olduğu gibi MEB tarafından açıklanacağını düşünmektedir ancak sonuçlar görev yapılan ilin milli eğitim müdürlüğü internet sayfasında duyurulacak.

İL İÇİ ATAMA SONUÇLARI

İl içinde boş kontenjanların açıklanmasında ayak direyen bazı il milli eğitim müdürlüklerinin sonuçları açıklamasında da gecikmelere neden olacağını da ihtimaller dahilinde değerlendiriyoruz. Önceki il içi atamalarda il içinde yer değiştiren tüm öğretmenlerin nereden nereye atandığını, kaç hizmet puanına sahip olduğunu görebiliyorken 2021 yılı il içi atama sonuçları açıklayacak il milli eğitimlerden bir kısmının sadece TC numarası ile kendi bilgilerini sorgulamaya izin verecek.


İLİŞİK KESME SÜRECİ

İl içi isteğe bağlı yer değiştirme sonucu ataması çıkan öğretmenler okulların kapanması ile birlikte 4 ağustos tarihinden itibaren ilişik kesebilecek.. İl içi ataması çıkan ancak atamasını iptal ettirmek isteyen öğretmenler ilişik kesmeden iptal gerekçelerini sunarak bulundukları kuruma başvuruda bulunsunlar ancak il içi isteğe bağlı atama iptali çok düşük bir ihtimal dahilinde iptal edilebilmektedir.