Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen LGS'nin birinci oturumu sona erdi. 09.30'da başlayna ilk oturumda öğrencilere, Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve İngilizce sözel soruları yöneltildi. 11.30'da başlayan ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri sayısal soruları öğrencilere sorulacak.

LGS SORULARI VE CEVAPLARI KAMUDANHABER'DE OLACAK!

Sınav bitiminin ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yayınlayacağı LGS soruları ve cevapları açıklamasına çevrilecek. 2021 LGS sınav soruları ve cevap anahtarı kitapçığı sayısal ve sözel soruları ilekamudanhaber'de yer alacak.

LGS KAÇTA BAŞLAYACAK VE KAÇTA BİTECEK?

Geçen yıl olduğu gibi 2021 yılında da iki oturum halinde gerçekleştirilecek sınavda öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak.

ÖĞRENCİLER VE YAKINLARI 6 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDAN MUAF OLACAK

İçişleri Bakanlığının genelgesine göre, sınava girecek öğrencilerin acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri 5 Haziran 2021 Cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri arasında, 6 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00-10.00 saatleri arasında açık bulundurulacak.

Sınava girecek öğrenciler ile yakınları/refakatçileri ve sınav görevlilerinin sınav yerlerine ulaşımlarında herhangi bir aksama yaşanmaması için şehir içi toplu taşıma sefer sayılarının artırılması dahil her türlü tedbir belediyelerce alınacak.

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran 2021 Pazar günü, sınava girecek öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi ve/veya yakınları, 07.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.