8. sınıf öğrencilerinin gireceği LGS, bu sene 6 Haziran'da yapılacak. Sayısal ve sözel olmak üzere 2 oturumda düzenlenen sınavın sözel kısmında bir değişiklik var. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS sınavına dair önemli açıklamalarda bulundu. Sınav takviminde değişiklik olmayacağını vurgulayan Selçuk " Bu seneye has olmak üzere LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavda dil bilgisinden soru sorulmayacak. Daha çok akıl yürütme, muhakeme olacak" ifadelerini kullandı.

Bakan'ın açıklamaları doğrultusunda bu sene Türkçede dilbilgisi konularına ait bir soru gelmeyecek.

Sınav takviminde bir değişiklik yok

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle 17 Mayıs itibariyle ortaokul 8. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başladı. MEB Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde sınav takviminde bir değişiklik olup olmayacağı sorusuna öğrencilerin yarısının sınavların zamanında yapılmasını, diğer kısmının ise ertelenmesi talebi olduğunu söyledi. Bakan Selçuk " Bizim şu anda bunların ertelenmesine ilişkin herhangi bir kararımız söz konusu değil. " diyerek sınavların belirlenen tarihte düzenleneceğini hatırlattı.

LGS'de kaç soru soruluyor?

Liselere Geçiş Sınavında öğrencilere sayısal ve sözel olarak iki ayrı oturumda katılıyor. Sözel bölümde Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru soruluyor.

İkinci oturum olan sayısal bölümde ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru yöneltiliyor. Sayısal bölümde soruların çözümü için adaylara 80 dakika, sözel oturumda ise 75 dakika süre tanınıyor.