2020 Yılı MTSK Sınavları Ne Zaman Yapılacak? 2020 Yılı MTSK E-Sınav Tarihleri Ne Zaman?

Motorlu taşıtları kullanabilmek için ehliyet gerekmekte ve bu ehliyetler sürücü kursları tarafından verilen eğitim ve düzenlenen sınav sonucunda alınabilmektedir. Söz konusu motorlu taşıt kullanma eğitimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilmiş olan sürücü kursları tarafından verilmektedir. Adaylar hem yazılı hem de uygulamalı sınavı geçtiklerinde motorlu taşıt ehliyeti almaya hak kazanırlar. Ancak tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verildiği gibi sürücü kurslarında da eğitime ara verildi. Peki, 2020 Yılı MTSK sınavları ne zaman yapılacak? 2020 yılı MTSK e-Sınav tarihleri ne zaman?

Sürücü Kurslarına Ne Oldu?

Milli eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet vermekte olan sürücü kursları, her sene onlarca sürücü adayına hizmet vererek ehliyet alabilmelerine ve trafiğe çıkabilmelerine yardımcı oluyor. Sürücü kursları verdikleri hizmet kapsamında sürücü adaylarını Milli Eğitim Bakanlığının düzenlenmekte olduğu yazılı ve uygulamalı sınavlara hazırlıyor. Bu sınavlara da Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu sınavı adı veriliyor. Kısaca bu sınav MTSK sınavı olarak anılıyor. Adaylar araca dair, trafiğe dair, genel oalrak mevzuat ve ilkyardım ile ilgili aldıkları eğitimden sonra girdikleri sınavlarda başarılı olurlarsa ehliyetlerini alıp ardından trafiğe çıkabiliyorlar.

Koranavirüs salgını ile kendimizi karantinaya aldığımız şu günlerde, yüz yüze eğitim vermekte olan sürücü kursları da eğitime ara verdi. Eğitim almış ancak sınava girecek olan adayların aklında sınavın ne zaman gerçekleştirileceğine dair soru işaretleri kaldı.

2020 Yılı MTSK Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

2020 yılında, geride bıraktığımız günlerde ilk sınavı gerçekleştirilmiş olan MTSK sınavı alınan koronavirüs tebdirleri kapsamında ertelendi. Sürücü adayları merakla MTSK sınavlarının hangi tarihte yapılacağını bekliyor. Salgının etkisinin günden güne azalmasının ardından başlanılan normalleşme sürecinde adım adım ilerlenmesi ile MTSK sınavının da yakın bir tarihte yapılması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığının Duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs salgını önlemleri kapsamı e-sınav oturumlarının ertelenmesinin ardından 16 Mart 2020 ile 30 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılmış olması gereken e-sınav oturumlarının, 4 Mayıs 2020’den itibaren tekrar yapılmaya başlanacağını duyurdu.