Süleyman Soylu’nun 500 bekçinin daha alınacağını ve toplamda bekçi sayısının 30 bine çıkacağını müjdelenin ardından bekçi olmak isteyen birçok kişi, 2020 bekçi alımı şartlarını araştırmaya başladı. Peki, 2020 bekçi alımı ne zaman? 2020 bekçi alımında askerlik şartı var mı? İşte 2020 bekçi alımı ne zaman yapılacak?

2020 BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü için bekçi sayısının 30 bine çıkarılacağını açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, EGM içinde bekçi sayısının 30 bine çıkarılacağını duyurmasının ardından bekçi alım tarihi açıklansa da, 2020 bekçi alımlarının ne zaman yapılacağına dair net bir bilgi paylaşılmadı.

2020 BEKÇİ ALIMINDA ASKERLİK ŞARTI VAR  MI?

Bekçi alımları sırasında adayların T.C kimlik numaralarını, adli sicil kaydını, eğitim bilgisini, erkek adaylar için askerlik ile ilişiğinin bulunmadığı bilgisini, yaş düzeltme yapanların konuyla ilgili resmi belgesini, şehit ve gazi çocukları için durum belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.

Önceki dönemlerde askerlik terhis belgesinin fotokopisi istenirken yeni düzenlemeler ile birlikte bu belge yerine erkek adaylar için askerlik ile ilişiğinin bulunmadığı bilgisini gösterecek evrak istenmeye başlandı. Bu değişiklik ile birlikte erkek adaylar için askerlik şartı da kaldırılmamış oldu. Yapılan bu düzenleme ile birlikte başvuracak olan erkeklerin hala askerliğini yapmış olması gerekiyor.

BEKÇİ OLMA ŞARTLARI

En az lise mezunu olmak,

En az 167 santimetre uzunluğunda olmak,

Askerlik hizmetini tamamlamış olmak,

Beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak,

En az 18 en fazla 31 yaşında olmak,

Yüz kızartıcı ya da terör örgütleri ile ilgili suçlara karışmamış olmak,

Memuriyete aykırı bir durumda bulunmamak,

Silah taşımak için gerekli olan şartları taşımak.

BEKÇİNİN GÖREVLERİ NELERDİR?

A) Genel kolluk kuvvetlerinin derhal müdahalesine imkan bulunmayan acele ve zaruri hallerdeki görevleri,

1. Bir kimsenin can, mal ve ırzına saldırma ve tehditleri önlemek, saldıranları yakalamak,

2. Suç işlenirken veya işlendikten sonra, henüz izleri meydanda iken sanıkları yakalamak,

3. Kamu düzen ve güvenini bozacak mahiyetteki gösteri, yürüyüş ve karışıklıkların yapılmasına karşı, genel kolluk kuvvetleri gelinceye kadar önleyici tedbirleri almak,

4. Adli kolluk işleriyle ilgili vakalarda, delillerin kaybolmamasını sağlayan muhafaza tedbirlerini almak. (Bekçiler bu benddeki görevlerinin ifasında halkın yardımından da faydalanabilirler.)