CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Eti Maden İşletmeleri'nin yurt dışındaki 2 şirketinin genel müdürlerine aylık 13 bin 500 Euro verilmesinin nedenini ve müdürlerin isimlerini, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda sorunca tansiyon yükseldi. 'Senin istediğin gibi yanıt verilmez' denmesi üzerine Yavuzyılmaz, "Ne demek ya. Ben burada halk adına denetim yapmakla görevliyim" dedi.

CHP'li Yavuzyılmaz, Sayıştay'ın 2017 yılı Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Denetim Raporu'nda yurt dışındaki 2 şirketin genel müdürlerine aylık 13 bin 500 Euro maaş verilmesinin nedenini toplantıya katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Yardımcısına sordu. Yanıt gelmemesi üzerine Yavuzyılmaz, "Yanıt vermiyorsunuz, özel hayatın gizliliği diyorsunuz" diye tepki gösterdi.

AKP'li üyelerin tepki göstergesi üzerine toplantıda tansiyon yükseldi. AKP'li üyeler 'Senin istediğin gibi bir yanıt verilmez' denmesi üzerine Yavuzyılmaz, "Ne demek, ben denetlemekle yükümlüyüm. Ben burada halk adına denetim yapmakla görevliyim. Buradaki vazifem bu" yanıtını verdi.