Günümüzde altın kadar değerli olan gümüş fiyatları da yükseliş trendine girdi. Şu an itibarıyla gümüşün ons fiyatı 26 dolar seviyelerine ulaşırken, gram fiyatı ise 16,25 TL civarında işlem görüyor.

İsviçre'nin öncü bankası UBS, ABD dolarındaki zayıflama ve Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) muhtemel faiz indirimi ekseninde değerli metallerin cazibesinin artacağını düşünerek gümüş fiyatlarının bu yıl yükselmeye devam edeceği öngörüsünde bulundu.

DSP Genel Başkanı ile DEM Parti Milletvekili Meclis Bahçesinde Kavga Etti! DSP Genel Başkanı ile DEM Parti Milletvekili Meclis Bahçesinde Kavga Etti!

New York'taki vadeli kontratların bu yıl %8 artışla 25,99 dolar/ons düzeyinden işlem gördüğünü belirten UBS Stratejisti Dominic Schnider, fiyatların yüksek seyretmeye devam edeceğini ve Aralık ayına kadar gümüş fiyatının 29 dolara kadar yükselebileceğini tahmin ediyor.

Schnider, Mart ayı başında yaşanan gerilemeden bu yana gümüş fiyatlarının yaklaşık %30 arttığını vurgularken, aynı zaman diliminde altın fiyatlarının ise %12 oranında yükseldiğini aktardı. Gümüş ve altın fiyatlarındaki bu artış trendi, yatırımcılar ve piyasa takipçileri için önemli bir gösterge niteliğinde.