Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarındaki resesyon endişesi ve beklentilerin altında gelen ABD mart ayı enflasyon verilerinin etkisiyle desteklendi. Altının ons fiyatı bugün içerisinde 2030 dolara kadar yükseldi, ancak şu anda 2029 dolarda hareket etmektedir. Altının ons fiyatının teknik açıdan 1990 dolar seviyesi destek, 2040 dolar seviyesi ise direnç konumunda bulunuyor.

WhatsApp artık internetsiz kullanılabilecek WhatsApp artık internetsiz kullanılabilecek

ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalması, gelecek dönem para politikasıyla ilgili belirsizlikleri artırmıştır. Fed'in gelecek toplantıda faiz artırımı yapacağı beklentisi ise hala yüzde 70 seviyesinde fiyatlanmaktadır.

Altının gram fiyatı da ons altın ve dolar/TL'deki yükselişten destek alarak yeni tarihi rekorunu 1261 lira seviyesine taşımıştır. Altının gram fiyatı şu anda 1260 liradan işlem görmektedir. Altının ons fiyatına paralel olarak değer kazanan çeyrek altın 2060 lira, Cumhuriyet altını ise 8350 liradan satılmaktadır.

ABD enflasyon verileri ve Fed'e dair endişelerin etkisiyle altın fiyatları yukarı yönlü yükseliş trendini sürdürmektedir. Ancak dolar endeksinin güç kazanması durumunda 2000 dolar seviyesi destek olarak izlenebilir, aksi takdirde altın fiyatları 2032 dolar seviyesine doğru hareketlenebilir.