Altının ons değerinde yaşanan oynaklık ve enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından piyasaları da etkiliyor. Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları ve Batı'nın Moskova'ya daha fazla yaptırım uygulaması altın fiyatlarını baskılıyor. Kuzey Karadeniz'deki savaşın etkisiyle temel gıda, enerji, doğalgaz, petrol fiyatlarında da yükseliş gözlemleniyor. Bugün gram altının satış fiyatı 921,36 TL, çeyrek altının satış fiyatı 1.512,00 oldu. İşte, 11 Nisan 2022 canlı altın kuru fiyatları...

Anlık altın fiyatları özellikle düğün ve nişan organizasyonlarında gelin ve damada altın takmak isteyen vatandaşlar, gram altın fiyatı bugün ne kadar merak ediyor. Yatırım amacıyla son aylarda altın alan kişiler satış yönünde doğru zamanı beklerken, almak isteyenler altın düşer mi sorusunun yanıtını arıyor.

Altın, geçtiğimiz Haziran ayından bu yana en büyük haftalık düşüşünü yaşaması sonrası yatırımcıların ABD’nin parasal sıkılaşması politikasını karşısında Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirmesiyle Mart ayında yükselişi geçti.


Rusya'nın Ukrayna’ya başlattığı işgal girişimi sürerken Avrupa Birliği, Rusya’ya yeni bir yaptırım paketi açıkladı. ABD, Buça'daki olayların ardından Putin'in kızlarını ve Rusya'nın iki bankasını yaptırım listesine alarak Rusya'daki yeni yatırımlara da yasak getirdi.

Enflasyonist baskılarla birlikte büyüyen küresel büyümeye dair risk endişeleri, Rusya-Ukrayna savaşının ekonominin üzerindeki yansımaları ve Çin’deki Kovid-19 kapanmaları gibi faktörler yatırımcıların güvenli limana yönelmesine neden olarak güvenli varlıklara olan talebi desteklemeye devam ediyor.

Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle temel gıda, enerji, doğalgaz, petrol ve altın fiyatlarındaki yükseliş devam ederken altının gram fiyatı bugün 921 lira bandında işlem görüyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?
Gram 921,36 liradan fiyatlanırken, önceki haftayı 915 liradan kapatmıştı.

ÇEYREK ALTIN FİYATI KAÇ TL?
Çeyrek altın 1.512,00 TL'den satılırken, Cumhuriyet altını da 6.030,00 TL'den satılıyor.

Altının ons fiyatı, bugün 1.941,89 dolardan alıcı buluyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI (11 NİSAN 2022)
Gram altın: 921,36 TL

Çeyrek altın: 1.512,00 TL

Yarım altın: 3.026,00 TL

Cumhuriyet altını: 6.030,00 TL

Reşat altın: 6.062,95 TL

Altın ONS: 1.941,89 dolar