14 Mayıs seçimleri için geri sayım sürerken, partilerin YSK'ya sunduğu milletvekili aday listesi gündemi hareketlendirdi. Seçime 26 gün kala paylaşılan anket sonuçları vatandaşlar tarafından takip ediliyor.

Çocuk Oyuncaklarında Güvenlik Alarmı! Jasmine Bebek Ürünleri Tehlike Saçıyor Çocuk Oyuncaklarında Güvenlik Alarmı! Jasmine Bebek Ürünleri Tehlike Saçıyor

Geçtiğimiz hafta partilerin Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu aday listesinin ardından seçmenin tavrının seyrini belirlemek isteyen ORC Araştırma,  13-16 Nisan tarihleri arasında İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya'yı kapsayan bir anket çalışması gerçekleştirdi.

Araştırma şirketi anketin ardından ortaya çıkan tabloyu paylaştı. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın İstanbul'daki oy oranları dikkat çekerken partilerin bölge bölge oy oranları grafik halinde sunuldu.

ORC Araştırma Şirketinin açıkladığı anket sonuçları:

İstanbul

Mega Kentte 13-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette katılımcılara "Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye o verirsiniz?" sorusu yönetildi. Ankete katılanların  yüzde 35,9'u AK Parti, yüzde 29,8'i CHP, yüzde 12,3'ü İYİ Parti yanıtını verdi.

Bursa

Türkiye'nin dördüncü büyük şehri Bursa'da gerçekleştirilen ankette AK Parti yüzde 40,1 oyla birinci kapatırken sırayla CHP yüzde 26,7 ile ikinci parti, İYİ Parti ise yüzde 16,2 oy ile üçüncü parti oldu.

Sakarya

Sakarya'da AK Parti yüzde 46,2, İYİ Parti yüzde 19,5, CHP yüzde 18,1 oy aldı.

Kocaeli 

Kocaeli'de AK Parti yüzde 39,3'e ulaşırken  HP yüzde 26,2, İYİ Parti yüzde 17,7 oy oranına ulaştı.