Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özbekistan ve ABD temasları nedeniyle geçtiğimiz hafta yapılamayan kabine, bugün Beştepe’de toplanıyor.

KABİNE TOPLANTISI KONUSU NE OLACAK?

Toplantının ana gündem maddesinin ekonomi olması bekleniyor. Kabine bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanıyor. Gündem her zaman olduğu gibi bugün de çok yoğun olacak. Masada Ege'deki gerilim, MİR ödeme sistemi, Esir Takası ve Ekonomi gündemi ele alınacak. 

Son dönemde enflasyon ile mücadelede atılan adımlar ve fahiş fiyat artışlarına yönelik alınan tedbirlerin sonuçları, Merkez Bankası kararı sonrası piyasalardaki durum, EYT, dış politikadaki gelişmeler değerlendirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışmaları tamamlanan 90 bin taşeron kamu çalışanının kadroya alınmasına ilişkin düzenlemenin de, toplantıda ele alınması bekleniyor.


Meclis, 1 Ekim'de yeni yasama dönemine başlıyor. Kabine toplantısında, yasama döneminde Meclis'e gelecek yeni düzenlemeler de görüşülecek.

Toplantıda yüksek enflasyona karşı alınacak yeni önlemler, Mir Kart alternatiflerinin ele alındığı İstanbul’daki ekonomi toplantısının detayları, sosyal konut kampanyasındaki son durum da masaya yatırılacak.
Dar gelirliye yönelik aile destek paketi için ilgili bakanlıkların çalışmaları da değerlendirilecek. Sözleşmeli ve taşeron işçilerin durumu da toplantıda ele alınacak bir diğer konu olurken, EYT'de son durumda masaya yatırılacak.

KABİNE TOPLANTISI SAAT KAÇTA?
Kabine Toplantısı 26 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 14.00'da başlayacak. Toplantı sonucu 18.00 itibariyle beklenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından Millete Sesleniş konuşması yapacak.