Google hazırladığı özel doodlelar ile sanatçıları, bilim insanlarını, siyasi kişileri, insanlık tarihi açısından önemli olan yer ve eserleri kullanıcılarına hatırlatıyor.  Metropolitan Museum of Art da bu isimlerden sadece biri. Dünyanın en ünlü müzeleri arasında yer alan Metropolitan Museum of Art, Google'da Doodle oldu.

Metropolitan Museum Of Art Nedir?

Metropolitan Sanat Müzesi, The Metropolitan Museum of Art, dünyanın en büyük ve en önemli müzelerinden bir tanesi. Müzede, The Cloisters adı verilen Orta Çağ sanatını barındıran bölümü bünyesinde bulundurur. Müzede eski doğu, Mısır, Yunan ve Roma dönemlerine ait eserler bulunmaktadır. Avrupa orta çağ koleksiyonunun bir bölümü ise Manhattan’ın kuzey ucundaki ek binada bulunur. Müze içerisinde bir araştırma kitaplığı, çocuklar için bir bölüm ve etkin bir eğitim sergisi bulunur. Müzede batı resim sanatının öne çıkan isimlerine ait tablolar da bulunmaktadır. 

Müze geçen yıl 150. yılını kutlamak için 1870–2020 arası Making The Met sergisini açmıştı. 13 Nisan 1870'de açılan Metropolitan Sanat Müzesi, batı resim sanatının öne çıkan isimlerine ait tablolar yer alıyor.

Metropolitan Museum of Art Hangi Ülkede? 

Metropolitan Museum of Art Amerika Birleşik Devletleri’nde Manhattan, New York’taki Central Park’ın içerisinde yer alıyor.