İçiçleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Başkanlığının yayımladığı rapora göre yılbaşından bu yana yaklaşık 20 bin kaçak göçmen yakalanıp sınır dışı edildiği duyuruldu. Göç İdaresi tarafından  sınırdışı edilen yaklaşık 20 bin kaçak göçmen sayısının en büyük kesimi Afgan göçmenlerden oluştuğu bildirildi.

Göç İdaresi Başkanlığının sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesaj şöyle:

"01-06 Mart tarihleri arasında Ağrı (2), Erzurum ve Iğdır illerinden gerçekleştirilen toplam 4 charter uçuşu (özel uçuş) ile 544 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen sınır dışı edildi. Söz konusu uçuşla birlikte yılbaşından bu yana; Afganistan’a düzenlenen 14 charter seferi ile 2 bin 183, tarifeli seferlerle 4 bin 267 olmak üzere 6 bin 450 yabancının ülkelerine dönüşü sağlanmıştır. Tüm uyruklarla birlikte sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı 19 bin 405’e ulaşmıştır”

Göç İdaresi Başkanlığının Görevi Nedir?

"Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı veya kısa adıyla Göç İdaresi Başkanlığı . Göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulamak, bu konularla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, yabancıların Türkiye’ye giriş ve Türkiye’de kalışları, Türkiye’den çıkışları ve sınır dışı edilmeleri, uluslararası koruma, geçici koruma ve insan ticareti mağdurlarının korunmasıyla ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere İçişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulmuştur."