Gıda Perakendecileri Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yetkili kurumlarca bölgeye ulaştırılması gereken acil ihtiyaç malzemelerinin üyelerle hızlıca paylaşıldığı ve toplanan malzemelerin kimi zaman üyelerin kendi imkanlarıyla kimi zamanda merkezi lojistik desteğiyle AFAD ve diğer devlet kurumlarıyla koordineli şekilde yola çıkarıldığı belirtildi. 

Ayrıca sözkonusu açıklamada Gıda Perakendecileri Derneği olarak üzerine düşen görevleri yerine getirilmesi için her zaman hazır oldukları, kamu kurumlarıyla iletişimlerin ve iş birliklerin devam ettiğinin altı çizildi. 

Gıda Perakendecileri Derneği tarafından yapılan açıklamada şu şekilde:

"Üyelerimiz, başta AFAD ve diğer devlet kurumları olmak üzere, valilikler, kaymakamlıklar, yerel idareler ve diğer yardım kuruluşlarıyla iş birliği ve koordinasyon halinde bölgeye yardımlarını ulaştırmaya başlamışlardır. Yetkili kurumların açıkladığı ve talepleri ilettiği ihtiyaç kalemleri tüm üyelerimizle hızlıca paylaşılmakta, toplanan ihtiyaçlar bölgeye ulaştırılmak üzere gerek üyelerimizin kendi imkanlarıyla gerekse merkezi lojistik desteğiyle yola çıkarılmaktadır.

Böylesi büyük ölçekli bir olayda tüm milletimiz gibi perakende sektörü de üzerine düşen vazifeleri yerine getirmekte her zaman hazır konumdadır. Bölgenin ihtiyaçlarının hızlıca giderilmesi, en temel ihtiyaç olan gıdanın kesintisiz sağlanması ve halkımızın bu zor koşulları en kısa sürede atlatabilmesi için kamu kurumlarıyla etkin iletişimimiz ve iş birliklerimiz sürmektedir."