Türkiye’yi derinden sarsan ve yasa boğan önce 7.7 ardından 7.6 şiddetindeki depremler neticesinde bir haftadır arama kurtarma faaliyetleri ve yardım çalışmaları devam ediyor. Merkez ili Kahramanmaraş olan ancak 10 ilimizde de büyük yıkıma sebebiyet veren deprem sonrası binlerce bina yıkıldı. Arama kurtarma faaliyetleri yetkili kişiler ve gönüllülerden oluşan ekipler ile ilerlemekte.

Kocaeli’de inşaat işi ile meşgul olan bir grup gönüllü ekip enkazda arama faaliyeti sürdürürlerken devamlı uğraşsalar 3 saatte delmeleri gereken betonun 10 dakikada delindiğini gördüklerinde bina yapımında deniz kumu kullanıldığını tespit ettiler. Kocaeli’den gelen gönüllü ekip üyesi Arif Naz, “Öncelikle tüm Türkiye'mize çok geçmiş olsun. Gerçekten çok üzüntülüyüz. İnşallah bu olaylarla bir daha karşılaşmayız.

Biz Kocaeli’den gönüllü olarak geldik. 21 senedir inşaat sektörüyle uğraşıyorum. Gönüllü olan ekiplere çok teşekkür ediyoruz. Biz 3 grup şeklinde burada çalışıyoruz. Kocaeli, Manavgat ve Mardin ekipleri olarak beraber çalışıyoruz. Bu bizim dördüncü enkazımızdı. Şu ana kadar 5 kişiyi canlı olarak kurtardık. İnşallah daha da canlı vatandaşların olduğunu ümit ediyoruz” dedi.