İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendilerinden intikam almak isteyen çok kişi olduğunu belirterek, "Bay Kemal de istiyor. Bayan Meral de istiyor. Ama öbür taraftan Netanyahu da istiyor, George da istiyor, isteyenler çok. Ama Ahmet'im, Mehmet'im, Ayşe'm Fatma'mla beraber yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan diyerek yürüyoruz. İşte biz buradayız. Onlar, gelecekleri varsa görecekleri de var. Bölücü terör örgütü bizden intikam almak istiyor. Çünkü sınırlarımız içinde kafasını ezdik. Sınırlarımız dışında da adım adım tepesine biniyoruz. Son olarak Kandil'de üst kadrodan bir ekibi imha ettik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisince Sultanbeyli Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Sultanbeyli'nin 24 Haziran seçimlerinde kendisine yüzde 69 gibi rekor bir oy oranıyla sahip çıktığını belirten Erdoğan, ilçeyle aralarında bulunan gönül bağının yeni olmadığını, çok eskilere dayandığını söyledi.

Erdoğan, Sultanbeyli'yi bu binaların hiç olmadığı zamandan bildiğini, İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğunda ve ardından seçildiğinde birilerinin nasıl kendilerini istiskal etmek için her şeyi yapıyorsa, daha fazlasının Sultanbeyli'ye uygulandığını ifade etti.

Televizyon kameralarıyla, gazete manşetleriyle Sultanbeyli'nin sürekli taciz edildiğini aktaran Erdoğan, bundan bir asır önce Sultanbeyli'nin nasıl bir yer haline getirilmek istendiğini bilmeyenlere bu durumun garip gelebileceğini, geçmişte farklı projelerin uygulanmak istendiği bu bölgeye özellikle 1985 sonrası Anadolu'nun dört bir yanından gelenlerin göç edip yerleşmesinin acısının burada yaşayanlardan çıkarılmak istendiğini vurguladı.

Ancak Sultanbeyli halkının yaşadığı tüm sıkıntılara ve ihmallere rağmen bunların hiçbirine eyvallah etmediğini, hep dik durduğunu dile getiren Erdoğan, "Bu ilçenin kahraman evlatları hep inancının, ezanının, bayrağının yanında durarak tüm dünyaya mesajını vermiştir. Sultanbeyli 35 yılda neredeyse 100 kat büyümüş bir ilçemizdir. Bugün 330 bini bulan nüfusuyla pek çok şehrimizden daha büyük olan Sultanbeyli, aynı zamanda Anadolu'nun bir özeti gibidir. İnşallah pazar günü Sultanbeyli ortaya koyacağı güçlü iradeyle tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya bir kez daha mesajını verecektir." diye konuştu.

"Birileri seçimi intikam aracı haline getirmenin peşinde"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günkü seçimi birilerinin intikam aracı haline getirmenin peşinde olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Peki soralım, bunlar neyin intikamını alacaklar? Bizim İstanbul'a 1994'ten beri yaptığımız hizmetlerin mi intikamını alacaklar? Bizim Türkiye'ye 2003'den beri kazandırdığımız yatırımların, eserlerin mi intikamını alacaklar? Türkiye'yi her alanda kendi ayakları üzerinde duran, demokrasisi, ekonomisi güçlü, dış politikası onurlu, kendi halkıyla birlikte coğrafyasındaki yüzlerce milyon kardeşinin umudu haline gelmiş bir ülke konumuna yükseltmiş olmamızın mı intikamını alacaklar?

Tabii bizden intikam almak isteyen çok. Bay Kemal de istiyor. Bayan Meral de istiyor. Ama öbür taraftan Netanyahu da istiyor, George da istiyor, isteyenler çok. Ama Ahmet'im, Mehmet'im, Ayşe'm Fatma'mla beraber yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan diyerek yürüyoruz. İşte biz buradayız. Onlar, gelecekleri varsa görecekleri de var. Bölücü terör örgütü bizden intikam almak istiyor. Çünkü sınırlarımız içinde kafasını ezdik. Sınırlarımız dışında da adım adım tepesine biniyoruz. Son olarak Kandil'de üst kadrodan bir ekibi imha ettik. Suriye'de oluşturmaya çalıştıkları terör koridorunu paramparça ettik. Fırat'ın doğusundaki tezgahı da inşallah en kısa sürede gözlerini vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin bütünlüğüne dikenlerin başına geçireceğiz."

"Erdoğan'ın ağzından laf bir kere çıkar"

Kendilerinden FETÖ'nün de intikam almak istediğini ifade eden Erdoğan, "Bu ihanet çetesinin 40 yıllık hesabını bozmakla kalmadık, hepsini de darmadağın ettik. Şimdi cezaevlerinde, bir taraftan yargıda her gün tutuklananlar var. Şimdi son umutları pazar günkü seçim. Yahu bu seçimden size mama çıkmaz. Bu yerel seçim. Türkiye'nin başında Tayyip Erdoğan 4,5 sene daha arkadaşlarıyla beraber var. Cumhur İttifakı olarak var." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinden "Dünya 5'ten büyüktür" diyerek küresel düzeydeki adaletsizliklere, haksızlıklara, sömürülere itirazlarını dile getirdikleri güçlerin de intikam almak istediğini belirterek, "Şimdi çıkardılar bir şeyler daha geveliyorlar. Şunu unutmayın, Türkiye olmazsa, Kudüs'ü, Filistin'i, Golan Tepeleri'ni istedikleri gibi gasp edebileceklerini düşünenler bizden intikam almak istiyor. Ekonomimizin geldiği yeri, savunma sanayimizin, hizmet, müteahhitlik sektörümüzün, üretimimizin, yatırımlarımızın, ihracatımızın geldiği yeri tehdit olarak görenler, bizden intikam almak istiyor." ifadelerini dile getirdi.

"Ayasofya'yı tekrar müzeden isim olarak camiye çevireceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"İşte 16 bin 500 kilometre öteden birileri Ayasofya'yı ele almak istiyor. Çok sabrettik ama geçenlerde açıkladım. Ayasofya'yı kısa zaman önce biliyorsunuz camiden müzeye çevirmişlerdi. Şimdi biz de inşallah seçimden sonra tekrar müzeden isim olarak camiye çevireceğiz ve bazı planlarımız var. Bu planları da uygulamaya koyacağız. Onlar Mescid-i Aksa ile uğraşa dursunlar, bilsinler ki Mescid-i Aksa Müslümanların ve Hristiyanların ortak bir mabedidir. Ayasofya'da da bizler bu adımı atacağız. Erdoğan'ın ağzından laf bir kere çıkar. Onun için Golan Tepeleri, Kudüs bunlar üzerinde plan yapanlar, bilsinler ki o planların üzerinde bir başka plan var. O da 'O hesapların üstündeki hesap galip gelecektir.' Endülüs'te ne yazıyor? 'Galip olan ancak Allah'tır' bu yolu böyle yürüyeceğiz."

"Milletimiz bize sahip çıkmasaydı belki hayatta bile olmayacaktım"

Erdoğan, seçime bir gün kaldığını hatırlatarak, "Pazar günü bunlara hesabı soruyor muyuz? Gençler, sandıklarda bunlara Osmanlı tokadını atıyor muyuz? 'Durmak yok, yola devam' ediyor muyuz? Onun için sizden Cumhur İttifakı'na en büyük desteği bekliyorum." diye seslendi.

"Bir de yıllardır bu ülke ve millet için hiçbir şey yapmadan, proje üretmeden, eser ortaya koymadan iktidara gelmeyi bekleyen kifayetsiz muhterisler bizden intikam almak istiyor." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz ise siyasi hayatımız boyunca hep milletimizle birlikte olarak, onunla birlikte hareket ederek, onun için çalışarak, önümüze çıkan engelleri birer birer aşıp bugünlere geldik. Milletimize ve milletimiz de bize sahip çıkmasaydı inanın bana bugün bırakın Cumhurbaşkanlığı makamında oturup ülkeyi yönetmeyi, belki hayatta bile olmayacaktım. Biliyorsunuz 15 Temmuz'da bunu da denediler. Bu kadar çok kişinin, bu kadar çok gücün ayağına basınca, hesabını bozunca ister istemez insanın düşmanı da çok oluyor."

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimini yapanların cezaevlerine gönderildiğini, yargılandıklarını dile getirerek, "Kimi kaçtı Amerika'ya gitti, kimi kaçtı Avrupa'ya gitti. Gittikleri yerden yakalayıp alıyoruz. Nedense Amerika bu Feto'yu bize vermiyor. Ama her görüşmede söylüyoruz. Ne olursa olsun, yeter ki milletimiz bizimle olsun da varsın düşmanımız çok olsun, Allah'ın izniyle hepsinin üstesinden geliriz." diye konuştu.

'CHP'ye, İYİ Parti'ye, Saadet'e gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum'

Düşmanların saldırılarından, oyunlarından, tuzaklarından değil de onların değirmenine su taşıyanlardan dolayı üzüntülü olduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Karşımızda kirli bir ittifak var. İttifakın görünen yüzü güya Cumhuriyetimizin kurucusu olan parti. Yanında adı İyi ama kendisi epeyce karışık bir parti gözüküyor. Bazı yerlerde de artık adından başka geçmişiyle ilgisi kalmamış bir parti bunları destekliyor. Ama bir de son günlere kadar varlığını inkar ettikleri bir ortakları daha bulunuyor. Gerçi Sultanbeyli'de bunlar aday çıkarmışlar ama İstanbul'da büyükşehirde ve ilçelerin çoğunda adayları yok ve alenen CHP'yi destekliyor. Hem CHP'ye hem İYİ Parti'ye, Saadet'e gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum, böyle bir ittifak sizin içinize siniyor mu? Böyle bir ittifakın amacının belediye başkanlığı kazanmak, İstanbul'u yönetmek olması mümkün mü? Demek ki işin ardında başka hesaplar var. Zaten Kandil'deki terör baronlarından Pensilvanya'nın borazanlarına kadar herkes bu hesabı ifşa etti. Ne diyor CHP'nin adaylarına eşbaşkan? 'Seçilirseniz, bizim sayemizde seçilmiş olacaksınız.' diyor, Bay Sezai. Çünkü bodrumlarda bunlar hesap sormasını iyi bilirler."

Erdoğan, Sezai Temelli ve HDP'li milletvekillerinin konuşmalarını içeren bir videoyu katılımcılara izletti. Erdoğan, daha sonra şunları söyledi:

"Şimdi bu temeli olmayan Bay Sezai, Kürt değil. 4 milyon Kürt'ten bahsediyor ya İstanbul'da, kendisi Kürt değil, ne idiği belirsiz. Kürdistan'da oyu malum yere vereceklermiş. Batıda AK Parti'ye ve MHP'ye verilmeyecekmiş. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Türkiye'de Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Orta Anadolu, Ege ve Marmara bölgemiz var. Kürdistan diye bir bölge yok. İstiyorsan Irak'ın kuzeyinde var, al yanına arkadaşlarını defolun oraya gidin. Siz, 780 bin kilometrekare bu topraklarımızı bölemeyeceksiniz ve böldürtmeyiz. Cudi'ye nasıl indiysek, inlerine kadar, Gabar'da inlerine kadar, Tendürek'te inlerine kadar girdik, Kandil'de inlerine kadar girdik, yine gireriz. Devam ediyoruz, devam edeceğiz. Çünkü bunlara karşı eğer acırsanız, acınacak hale gelirsiniz. Bizim terörle mücadelemiz devam edecek. Bunlar benim Kürt kardeşimin temsilcisi olamaz. Bunlar sadece Kürt kardeşlerimin üzerinden menfaat, çıkar sağlıyorlar. Bunlar değil mi Güneydoğuda bizim camilerimizi, okullarımızı yakanlar? Beka meselesi derken bunu kastediyoruz. Pazar günü vereceğiniz oylar bu hesabı sormak içindir. Ne diyor kadın? 'Biz sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye, PYD'ye dayadık.' diyor. Be hey kadın, biz de sırtımızı halkımıza ve Allah'ımıza dayadık. Farkımız bu. Onun için çok çalışacağız."