ÇANAKKALE (AA) - Vatan ve millet sevgisinin sembolleştiği, ülkenin her köşesinden gelen gençlerin kutsal saydığı değerler için canını feda ederek destan yazdığı yarımadadaki şehitliklerde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'inci yılı hazırlıkları sürüyor.

Şehitler Abidesi bölgesinde, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığınca çevre ve yeşillendirme çalışmaları kapsamında şehit mezarlarının bakımları da titizlikle yapılıyor. Peyzaj ekibi bünyesindeki bahçıvanlar, Türkiye'nin çeşitli illerinden getirilen 11 bin kırmızı beyaz şakayığı tek tek şehit mezarlıklarına dikti.

Anma törenlerine sayılı günler kala bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar, Türk bayrağının renklerine bürünen şehit mezarlığında duygusal anlar yaşadı.

"Şehitlikleri kırmızı beyaz görünce çok mutlu olduk"

Şehitlikleri ziyaret eden öğretmen Ceyda Ünlü, AA muhabirine, her sene olduğu gibi vatandaşlık vazifesini yerine getirmek için Bursa'dan kızıyla geldiğini söyledi.

Ünlü, şöyle konuştu:

"Şehitlikleri kırmızı beyaz görünce çok mutlu olduk. Burada ciddi bir emek var. Çiçekler renkleriyle farklı bir anlam katmış. Burada olmaktan çok mutluyuz. Kızımın da bu duyguyu yaşaması mutlu etti."