Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, tedbirli olarak parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Geçtiğimiz gün MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın, Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'un parti tüzüğünün disipline dair hükümlerini uygulamak üzere tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini bildirmişti. Bugün MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Halil Öztürk, MHP'li Ersoy'un disiplin işlemleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Öztürk, Ersoy'un parti tüzüğünün 78. maddesinin 4-c, 4-e, 4-i bentleri ile 81. maddesi uyarınca tedbirli olarak parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini ve Ersoy hakkında disiplin işlemlerinin başlatıldığını açıkladı. 

Ersoy ne demişti?
Kayseri’de katıldığı televizyon programında enflasyon ve ekonomiye ilişkin konuşan Ersoy, yurttaşın enflasyondan ‘inanılmaz derecede mustarip olduğunu’ belirterek şunları söylemişti: “Açıklanan rakamların üstünde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor.

Dünya ekonomilerini ülke ülke değerlendirdiğimizde dünya ülkelerin bunları aşacak altyapısı bizden 30 sene önce oluşmuş maalesef. Gerçekten bunları kabul etmek lazım. ‘Dünyada pandemi var. Böyle oldu, enerji krizi var böyle oldu’ demek yerine biz önümüzdeki süreçte ne yaparız? Bu, bir kaçamak. Tamam dünyada ekonomik kriz var, bizde de var. Bunu çözmeyecek miyiz yani? Bu doğru değil. Bu yaklaşımı ben kabul etmiyorum.”

Ersoy, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine klasik otomobil hediye etmesiyle biliniyor. Bahçeli, 6 Mayıs’ta Ankara’da tur attığı ’06 BJK 001′ plakalı 1988 model Ford Mustang otomobilini, MHP’li vekile hediye etmişti.