Altılı masada yer alan Gelecek ve DEVA partileri arasında "muhafazakarlık" ve "kimlik" polemiği çıktı.

Altılı masanın 21 Ağustos'taki Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleşecek buluşması öncesinde Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun partileri arasında ittifak gerginlik yaşanıyor. DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gelecek Partisi'nden gelen 'üçüncü ittifak' teklifinin parti yöneticilerinin tamamının reddettiğine vurgu yapmıştı. Davutoğlu ise o 2021 yılı ağustos ayında partilere sunulan deklarasyonun açıkladı. Davutoğlu'nun açıkladığı, Saadet Partisi'nin onay verdiği, DEVA Partisi'nin kabul etmediği deklarasyondan, "28 Şubat benzeri doğrudan veya dolaylı vesayet rejimleri üzerinden din ve vicdan özgürlüğüne karşı oluşabilecek karşısında kazanımları korumak", ile "yasaklar ve yolsuzlukla mücadele" vurgularına yer verildi.

Halk TV'ye konuşan Davutoğlu, DEVA partisine seslendi ve "Hayır’ diyen 21 arkadaşıma soruyorum. Sizi ne rahatsız etti, kimlik olarak? ’28 Şubat’ı yapmak isterlerse onlara karşı mücadele edeceğiz’ dememiz mi, rahatsız etti? 'Ben' dememek, ego yapmamak lazım" dedi.

"Babacan teklifimizi neden reddetti bilemiyorum" diyen Davutoğlu, "Kimlik diye reddetmesi şaşırtıcı oldu. 'Kimlik' diye bir argümanı varsa 28 şubata karşı metin 28 Şubatçılık olur" sözleriyle DEVA Partisi lideri Babacan'ı eleştirdi.