6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketlerinin ardından Kızılay'ın yurt dışı için ürettiği logosuz çadırları, para karşılığında Ahbap'a satması gündemi salladı.

Meydana gelen elem felaketin ardından ortaya çıkan barınma sorunu tartışmaları hala devam ederken, Kızılay'ın çadır satışı yapmasını birçok isim eleştirdi.

Çadır satışını doğrulayan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, meselenin büyütülecek bir tarafının olmadığını, çadırın yine Türkiye için kullanıldığını söyledi.

Ahbap Platform kurucusu Haluk Levent de deprem bölgesinde bir dakikanın dahi çok önemli olduğunu, detaylarla çok ilgilendirmeğini söyledi. Ayrıca Şarkıcı Levent, Kızılay'dan sadece çadır değil gıda da aldıklarını açıklaması tartışmayı başka bir noktaya taşıdı.

Pek çok isimden gelen tepkiler devam ederken konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklamada Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu, Kızılay'ın gerçekleştirdiği satışın vicdana aykırı olduğunu söyledi:

"Elinde çadır stoku varsa, bunu derhal alana sevk etmen lazım. Alanda hâlâ 'Çadır, çadır' diye sesler yükselirken, bu stoku satarsan; sen ticarethaneye dönüşürsün. Kızılay'ın ticarethaneya dönüşmesi tarihine, mantığına ve vicdanına aykırıdır. Kızılay çadır satmaz, bunu meşru kılmasınlar. Elindeki tek bir çadır için maddi kaygı düşünemezsin. Pınarbaşı'ndaki çadır kentte kadınlar 'Burada su yok, hijyen yok' diyor. Kızılay'ın görevi sadece çadır vermek de değil, hizmet de sunmak."