Geçtiğimiz haftalarda Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Alaattin Aldemir, katıldığı bir televizyon programında bir mafya grubunun Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir suikast hazırlığı yaptığına dair duyumlar aldığını gündeme getirmişti.

MEB 2018-2023 yılları arasında YKS'de çıkmış soruların çözüm videolarını yayınladı MEB 2018-2023 yılları arasında YKS'de çıkmış soruların çözüm videolarını yayınladı

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir suikast iddiası daha gündemi salladı.

Cumhuriyet Gazetesine seçim gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan 6'lı masa ortaklarından Gelecek Parti''li Özdağ da CHP Genel Başkanına yönelik suikast olabilme ihtimaline dikkat çekti.

Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast girişimi ihtimalinin göz ardı edilmemesini gerektiğini belirten Selçuk Özdağ, bu noktada koruma tedbirlerinin arttırılması gerektiğini söyledi:

 "Geçmişte siyasetçilere ve gazetecilere yönelik çok sayıda suikast girişimi oldu. Seçime az bir zaman kala Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kesinleştikçe suikast girişimi ihtimalini de daha çok düşünmek gerekiyor. Bu nedenle koruma tedbirlerini artırmak gerekiyor" 

Gelecek Parti'li Özdağ'ın ardından açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak iddiaları doğruladı. Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast girişimine yönelik duyumlar aldıklarını ancak devletin bu konda gerekli hassasiyeti göstereceğine inandıklarını şu sözlerle ifade etti:

 "Duyumlar almadığımızı söyleyemeyiz. Ancak devletin bu konuda duyarlılık göstereceğine inanıyoruz. Devletin elinde istihbarat imkânı var. Bu konuda deneyimli, namuslu insanlar var. Onlara güveniyoruz. Bu ihbarları gözden geçiriyorlardır"