Yeni yeteneklerin önem kazanacağı gelecek dönemlerde hangi meslekler daha çok talep görecek? Geleceğin popüler bazı meslekleri...


- Oyun Tasarımcısı: Oyun tasarımcıları, oyun konsolları, bilgisayarlar, telefonlar ve tabletler gibi dijital ortamlarda oynanan oyunlarda olay örgüsü, karakterler ve görsel tasarımlar gibi çeşitli unsurları oluşturmaktan sorumludur.
- Blokzincir Geltiricisi: Blokzincir geliştiricileri; kripto para birimleri, akıllı sözleşmeler ve daha birçok araç geliştirmek amacıyla çeşitli programlama dillerini kullanarak blokzincir teknolojisine dayalı yazılımlar oluştururlar.
- Yapay Zeka Mühendisi: Yapay zeka mühendisleri; makine öğrenme algoritmaları tasarlayarak, makineleri tıpkı bir insan beyni gibi mantıklı ve verimli çalışacak şekilde programlanmasından sorumludur. Ayrıca bu programların işletilmesinden de sorumludurlar.
- Yazılım Kalite Güvence Mühendisi: Yazılım kalite güvence mühendisleri, yazılım ürünlerinin istenen kaliteyi ve geliştirici şirket tarafından belirlenen standartları karşılamasını sağlamak için yazılım geliştirme sürecinin her adımını izler.
- Robotik mühendisi: Robotik mühendisleri, imalat başta olmak üzere birçok endüstride kullanılan robotların ve robotik sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi ve yapılandırılmasından sorumludur. Ayrıca bu sistemleri test etmek için yazılım sistemleri de oluştururlar.
- Dijital Veri Dedektifliği: Geleceğin en çok kazandıran meslekleri arasında olması beklenen dijital veri dedektifliği, internet ağlarından elde edilen bilgileri çözümleyerek ilgili kurumlara aktaran meslek dalıdır.
- Grafik Tasarımcı: Dijitalleşen dünyada her geçen gün grafiklere daha çok ihtiyaç duyuluyor. Grafik tasarımcılar günümüzde rağbet gördükleri kadar gelecekte de bir o kadar rağbet görecekler.
- 3D Modelleme Uzmanı: 3D modelleme uzmanları, bilgisayar destekli tasarım programlarının yardımıyla üç boyutlu model tasarımları veya nesne görselleri oluşturan multimedya sanatçılarıdır.