Yaklaşık 6 ay önce, Çerkezköy Devlet Hastanesinde sahte diploma ile hastanede çalıştığı belirlenen sahte doktor Ayşe Özkiraz, 25 Ekim'de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istenen sahte doktor ilginç bir sebeple tahliyesini istemişti

Avukatı yanı sıra kendisi de mahkemede savunma hakkını kullanarak şunu demişti: "Dersimi aldım. Eğitim hayatımı devam etmek için tahliyemi talep ediyorum"

Sanığın avukatı Oğuz Kağıtçı, müvekkilini bir önceki duruşmada şöyle savunmuştu: “O zaman sağlıklı bir ifade verebilir. Birkaç kart, farklı kurumların kartı. Aynı olmadığı, aldatma kabiliyetine haiz bir evrak olduğunu taşımıyor. İbraz etmediği ve direkt evraklar da kendisine ibraz edilmemiştir. Evrakları sadece hastanede kullanmıştır. Evinde bulunmuştur, gözaltı için evinde arama yapılmasa onlar da bulunmayacaktı. Resmi belgede sahtecilik oluşması için evrakların daha sonra da kullanılması gerekiyor. Hastanede zaten misafir.

sahte-doktor-skandalinda-saglik-bakanligindan-aciklama-lK83

"Müvekkilimin hazırlattığı kaşeyi doktor bey kendisi kırıp atmıştır. Doktor M. tanık olarak verdiği ifadede sanığın hastalara müdahale etmediğini, ameliyatlara girmediğini söylemiştir.  Doktor M.’nin beyanına inanılıyorsa müvekkilim serbest bırakılmalıdır. Ancak inanılmıyorsa doktor bey de tutuklanmalıdır."

 Çerkezköy 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada diplomasız doktor Ayşe Özkiraz'ın tahliyesine karar verildi.