Süper Lig'den bir çok kulübün oyuncularına talip olduğu Gaziantep ekibinde, oyuncuların transferleri ile ilgili çalışmalar sürüyor. Olası transferler sayesinde Gaziantep futbol kulübü üzerindeki maaş yükü hafiflemiş durumu gelecek. Takımın genel iskeletinin bozulmadan oyuncuların form durumlarının kaybolmaması adına atılacak bu adıma birçok kulüp de destekte bulunmaya başladı.
Gaziantep FK Sportif Direktörü Adnan Erkan, "En ciddi yol aldığımız yer Joao Figueiredo'nun Başakşehir ile anlaşmaya yakın olduğu. Anlaşma netlik kazandığında Joao Figueiredo'yu bonservisi ile Başakşehir'e vereceğiz. Diğerler oyuncularımıza birçok Süper Lig kulübünden teklif var. Oyuncularımızın gelişimine katkı veren yerleri seçeceğiz. Biz hem kulüp hem de oyuncunun menfaatine bakarak gitmesini istiyoruz" diye konuştu.

İskeleti koruyup gelecek sezon mücadeleye devam edilecek
Sportif direktör Adnan Erkan, "Sözleşmesi devam eden oyuncularımızı göndermekten ziyade kiralık vereceğiz. Takımın iskeletini de bu anlamda koruyarak gelecek sene ligdeki mücadelemize devam edeceğiz. Takımın içini asla boşaltma gibi bir niyetimiz yok" diye konuştu.

Kulüplerin radarında olan oyuncular
Öte yandan Gaziantep FK'da oyuncular bir çok takımın radarına girdi.
- Lazar Markovic’in Trabzonspor ile görüştüğü öğrenilirken, bu transferin UEFA Konferans Ligi maçından sonra kesinleşebileceği açıklandı.
- Furkan Soyalp'e Adana Demirspor talip oldu.
- Kaleci Günay Güvenç'e Galatasaray, Kasımpaşa ve Adana Demirspor'un talip oldukları bilgisi bulunmakta. 
- Maxim'i ise Beşiktaş'ın kadrosuna katmak için görüştüğü belirtildi.