Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, gazi maaşları ve güvenlik korucularının aylıklarına zam yapıldı. Bu düzenlemeler 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

Bakan Tekin'den LGS açıklaması: Sınav tarihinde değişiklik olacak mı? Bakan Tekin'den LGS açıklaması: Sınav tarihinde değişiklik olacak mı?

Gazi maaşları, asgari ücret seviyesine yükseltildi. Muharip gazilerin sosyal güvencelerinin olup-olmadığına göre oluşan aylık farklılıkları da giderildi. Bu düzenleme kapsamındaki gazilere ve dul eşlerine ödenen aylıklar, net asgari ücret esas alınarak hesaplanacak.

Mart ayı itibarıyla ek ödeme dahil 2.961,25 TL aylık alan gazilerin aylıkları, 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren ek ödeme dahil 8.847,07 TL’ye yükseltildi. Hayatını kaybeden gazilerin dul eşlerine ödenen aylık ise yüzde 75 oranı esas alınarak 2.220,93 TL'den 6.635,30 TL'ye yükseltildi.

Ayrıca, emekli güvenlik korucularının aylığı da düzenleme kapsamında artırıldı. Emekli güvenlik korucuları ile vefat edenlerin hak sahiplerine dosya bazında bağlanan aylığın da en az 7.500 TL olması sağlandı.

Bu düzenlemeler kapsamındaki vatandaşların, 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren oluşan aylık farkları 7 Nisan 2023 tarihinde hesaplarına yatırılacak.