Seçimlerin ardından yaptığı açıklamada 'her alanda değişim' paylaşımı yapan Ekrem İmamoğlu'nun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını istediği şeklinde yorumladı.

Konutta kazandıran ve kaybettiren şehirler! İstanbul ve Ankara şaşırttı Konutta kazandıran ve kaybettiren şehirler! İstanbul ve Ankara şaşırttı

 CHP'nin Genel Başkanlık koltuğuna İmamoğlu'nun sıcak baktığı görüşü kulislerde konuşulmaya devam ederken, ikinci görümesini pazar günü gerçekleştiren Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu'nun ipleri kopardığı iddia edildi.

Söz konusu görüşmede İmamoğlu'nun olağanüstü kurultayın Mart 2024'teki yerel seçim öncesinde yapılmasını ve genel başkanlık da dahil, bütün makamların değişebileceği demokratik bir sürecin başlatılması yönünde harekete geçilmesini istediği öğrenildi. Ancak CHP liderinin kurultayın yerel seçim sonrasına bırakılmasını istediği ise kulislerde dillendirilmeye devam ediyor.

CHP liderinin dün açıkladığı yeni MYK üyelerine dikkati bugünkü köşe yazısında çeken Saymaz, şu ifadeleri kaydetti:

‘Baba-oğul' anlaşamadı.

Kılıçdaroğlu, yeni MYK'sına İmamoğlu'na yakın hiçbir ismi almadı. Ya Faik Öztrak ve Bülent Kuşoğlu gibi kendisine sımsıkı bağlı olan ya da itiraz edemeyecek kadar genç isimlerden oluşan bir MYK kurdu. Konumunu sağlama almak için parti örgütlerini kendisine bağladı.

Olağan kurultay sürecinin başlatılması halinde İmamoğlu'nun aday olacağını ve Kılıçdaroğlu'nun ise çekilmeyeceğini düşünüyorum."