Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Hami Alkaner’in hayatını kaybetmesi üzerine bir mesaj yayınlandı.


Mesajda “Değerli meslektaşımız Hami Alkaner'i kaybettik. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Hami Alkaner'in ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, sabır diliyoruz” denildi.” denildi.

Hami Alkan’ın cenazesi 16 Ağustos 2022 Salı günü Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camisi’nde kılınacak ikindi namazının ardından Bakırköy Mezarlığı’nda defnedilecek.

HAMİ ALKANER KİMDİR?

1934 yılında İzmir’de doğdu. İstanbul Sultanahmet Yüksek Ticaret Okulu’ndan mezun oldu. 1955-1959 Hava Komutanlığı’nda teğmen olarak görev yaptı. İki yıl pilot eğitimine katıldı. Mesleğe 1960’da Hürriyet Gazetesinde “muhabir” olarak başladı.

Hürriyet Haber Ajansı’nda görev aldı. 1981’de emekli oldu ama, kısa süre sonra Hürriyet Gazetesi’ne geri döndü. “Kapımızdaki Çernobil” ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin “Haber Dalı”nda başarıya ulaştı.

Dünya Gazetesi’nde 1992-2009 yıllarında yayıncı olarak çalıştı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde iki dönem “Onur Kurulu” üyeliğine seçildi. 1980 yılında Basın Şeref Kartı aldı. Evli ve iki çocuk sahibiydi.