Bugün Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Millet İttifakı Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı adayının görüşülmesi bekleniyor. Masada öne çıkan adayın CHP lideri olması birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.

İYİ Parti'nin sürecin en başından bu yana 'kazanacak aday' vurgusu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakılmadığı anlamına gelirken, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti liderinin aklındaki aday olduğu, parti kurmaylarınca geçtiğimiz günlerde deklare edildi. 

Mansur Yavaş'ın son yaptığı açıklamalarda liderlerin ortak kararı ile aday olabileceğine yönelik sinyal vermesi üzerine CHP'den jet yanıt geldi. CHP'li Eren Erdem Kılıçdaroğlu dışında masaya parti olarak herhangi bir ismin önerilmeyeceğini açıklaması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhtemel adaylığı öne çıktı. Bu durumda İYİ Parti'nin sergileyeceği tutum ise çok merak ediliyor.

Bugün ise  Ahmet Hakan, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu takdirde İYİ Parti liderinin her durumda kazanacağını belirtti.

Ahmet Hakan'ın bugünkü köşe yazından ilgili kısım şu şekilde: 

''Eğer Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına evet derse... Her durumda kazanacak bir hesap yapmıştır. Şöyle bir hesap: Kılıçdaroğlu kazanamazsa şöyle diyecektir:

Ben aday olmaması için elimden geleni yaptım. Direttim. Bir türlü razı olmadı. İlla aday olacağım diye inat etti. Ben bu sonucu görmüştüm. Ama Altılı Masa’nın diğer isimleriyle birlikte hareket edip aday olmayı başardı. Bu sonuçtan ben sorumlu değilim.

Kılıçdaroğlu kazanırsa şöyle diyecektir:

Benim ve partimin desteğiyle kazandı. Biz milliyetçi sağ seçmenin Kılıçdaroğlu’na oy vermesini sağladık. Biz olmasaydık böyle bir netice alınamazdı. Biz olmasaydık sadece HDP desteğine muhtaç kalacaktı. CHP artı HDP’den böyle bir netice çıkmazdı.

Amerikalıların “Win / Win” dedikleri, bizim de “Kazan / Kazan” diye tercüme ettiğimiz şey tam da bu değil miydi?''