Rus ordusu, Ukrayna'nın Kramatorsk kentinde tren istasyonuna füze attı. Ukrayna Devlet Demiryolları Müdürü Oleksandr Kamyshin saldırıda 50 kişinin hayatını kaybettiğini, 100 kişinin de yaralandığını bildirdi. Kamyshin açıklamasında, "Bu, şehir halkına ve ulaşım altyapısına düzenlenmiş doğrudan bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

İSTASYON KAN GÖLÜ

Ukrayna Savunma Bakanlığı kanlı saldırı sonrası ilk görüntüleri paylaştı. Dehşete düşüren fotoğraflarda istasyonun bahçesi kan gölüne dönmüş halde, çok sayıda insanın cansız bedeni yerlerde. Savaştan kaçıp güvenli bir bölgeye gitmek isterken saldırıya uğrayan insanların bavulları ve çantaları da kana bulanmış şekilde alanda görüntülendi.

TOCHKA-U FÜZESİ ATILDI

Ukrayna'nın doğusunda yer alan tren istasyonu sivillerin tahliyesi için kullanılıyor. Söz konusu tren hattı Lavyansk, Kramatorsk ve Lyman gibi şehirler için 'tek çıkış yolu' olarak biliniyor. Saldırının ardından açıklama yapan Ukrayna lideri Zelenski, tren istasyonunda binlerce Ukraynalı sivil olduğunu belirterek, "Rusya, Kramatorsk tren istasyonunu Tochka-U füzesiyle vurdu" dedi. Rusya'nın fırlattığı Tochka-U füzesinin parçaları kent merkezinde görüntülendi. Roketin üzerindeki "çocuklarımız için" yazısı dikkat çekti

SİVİLLER AKIN ETMİŞTİ

Sıcak çatışmaların artması üzerine Kramatorsk'ta siviller, kenti terk etmek için tren garına akın etti.


ODESSA'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Rus ordusunun saldırdığı Odessa'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Vali Maksim Marchenko "Düşman Krasnoselka köyünü vurdu, ölü ve yaralılar var. Şehirde 9 Nisan 21.00 ile 11 Nisan 06.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak" dedi.

BORODYANKA'DAKİ DURUM DAHA VAHİM

İngiliz askeri istihbaratı, Rus güçlerinin Ukrayna'nın kuzeyinden tamamen çekildiğini açıkladı. Rus güçlerin çekildiği bölgelerden gelen görüntüler savaşın vahşetini gözler önüne serdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Rusların çekildiği Borodyanka'daki durumun, Buça'dakinden çok daha kötü olduğunu söyledi. Zelenski, "Borodyanka'daki enkaz kaldırılmaya başlandı, durum çok korkunç. Rus işgalinin kurbanı olan çok daha fazla kişi var" dedi. Ağır bombardıman altında olan Borodyanka'dan Rus güçlerinin çekilmesinin ardından çok sayıda binanın enkazıyla karşı karşıya kalınmıştı.