Eski Maliye Bakanı ve aynı zamanda Galatasaray Kulübünün eski yöneticisi Prof. Dr. Işın Çelebi idari ibrasızlıkla sonuçlanan mali genel kurulda 2022 bütçesinin onaylanmamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Milliyet'e konuşan Çelebi, bütçenin reddedilmesinin 2022'de kimsenin harcama yapmaması anlamına geldiğini söyleyen Çelebi, "Geçici 1-2 aylık bütçe yapmalılar. Yapılan harcamalar kanun dışı olur. Bütçe olağanüstü genel kurulu mutlaka olmalı. Her şey dahil. Kendi bilgisi dışında bütçe harcaması yapması için yetki alması lazım. Yıllarca bütçe yönettim. Eğer geçmişle ilgili harcama yapıldıysa genel kurula onaylatması gerekir. Bütçe disiplini çok önemlidir. Seçim genel kurulunda da bu konu gündeme getirilebilir. Ertesi gün de. Bütçenin kabul edilmemesiyle gelecek yönetim de harcama yapamaz. Genel kurulun onayı lazım." dedi


"MUTLAKA ONAYLANMASI GEREK"

Işın Çelebi şöyle devam etti:

2022'nin ilk üç aylık harcamalar geçen yılın bütçe harcamasının ilk üç aydaki cari harcamaların enflasyon oranındaki artışı çerçevesinde yapılan harcamalar onaylanabilir. 2022 bütçesi ve yapılan harcamaların genel kurulda mutlaka onaylanması gerek.