Galatasaray’da seçim bilmecesi sürerken gece yarısı ardı ardına toplantılar yapıldı. Toplantıların başrolünde ise eski başkan Dursun Özbek yer aldı. 

Galatasaray Kongre Üyesi ve Habertürk Yazarı Fatih Altaylı, gece yarısı yaptığı paylaşımlarda Dursun Özbek’in seçimlerde aday olacağını yazdı. 

Galatasaray’da, Burak Elmas'ın idari yönden ibra edilmemesinin üzerine seçim sürecine girmişti. Üyelerden Fırat Develioğlu'un mahkeme başvurusu nedeniyle 4-11 Haziran tarihlerine ertelenmişti. 

Uzun süredir camiadan "Aday ol" çağrısı yapılan Dursun Özbek, kendi kararıy?a aday olmak istedi.  


30 Nisan öncesi camiadaki birçok isim aday olması için talepte bulundu ama Dursun Özbek, o dönem aday olmayı doğru bulmadı. 

Dünkü basketbol maçına giden ve taraftardan büyük bir sevgi gören Özbek, bu sabah aday olmaya karar verdi.

Dursun Özbek, diğer iki başkan adayı Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu'nun kendisini desteklerse aday olacağını söyledi. 

Fatih Altaylı ise bu konutla ilgili şunları yazdı:

“Metin Öztürk 2. Başkanlık şartı ile çekilmeyi kabul etmiş. Eşref Hamamcıoğlu’na da çekilmesi telkin ediliyor. Kabul ederse tek aday Dursun Özbek’le Galatasaray seçime gidecek. İddialar doğru ise Erden Timur ve Ali Yüce de Özbek yönetiminde yer almayı kabul etmişler.”

Bu paylaşımlar gündeme otururken başkan adayları Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu da açıklama yaptı.

 Öztürk, açıklamasında “Bugün akşamüzeri 36. Başkanımız Dursun Özbek’in daveti üzerine kahve içtik. Bundan önce olduğu gibi Finansal sorunlar ve çözüm önerileri üzerine 30 dakika sohbet ettik. Durum bundan ibarettir” ifadelerini kullandı. 

Eşref Hamamcıoğlu ise "Dursun Özbek’in listesine gireceğime yönelik haberler gerçek dışı. Başkan adaylığım devam ediyor" dedi.