Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde 5,2 oranında oy alan Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ile pazarlık görüşmesi yapmayacaklarını açıkladı. Habertürk'e verdiği röportajda Oktay, Cumhur İttifakı'nın, Sinan Oğan ile görüşme durumunda bunun pazarlık boyutunda değil ilkesel bir şekilde gerçekleşeceğini belirtti.

Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü paylaşacak! Beklentiler ne yönde? Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü paylaşacak! Beklentiler ne yönde?

Oktay, "Zaten örtüştüğümüz noktalar var. Tabanla da örtüştüğümüz noktalar var. Biz herkesten, 86 milyondan oy istiyoruz ve ilkelerimizi açıklıyoruz. Biz, 'Tek millet, vatan, bayrak ve devlet' dedik. Burada örtüştüğümüz ve terörle aramızda çok net bir mesafe koyduğumuz, terörle mücadele bu kırmızı çizgimizin net devam edeceği ortamda biz herkesle bu iletişimi sağlarız, görüşürüz. Sinan Bey ile de bu çerçevede görüşmeler devam ediyordur ama bir pazarlık çerçevesinde olmaz. Şeffaf ve ilke bazında olur." şeklinde konuştu.